Uzman Pedagog/Psikolog Ayça Atasoy:

Yeme alışkanlığı yerleşene kadar çeşitli sebeplerle, düzensizliklerin görülmesi doğaldır.
Doktorunuz ile görüşerek herhangi bir tıbbi sorun olmadığına emin olduktan sonra, dikkatinizi yaratıcılığa yönlendirmeye çalışın. Yemek vaktini daha eğlenceli ve dikkat çekici hale getirin, yemek sırasında televizyonun açık olmadığından emin olun, bir gözü televizyonda iken yaptığı faaliyetin ne olduğunu ayırt edemeyecek ve yeme faaliyetine dahil olamayacaktır. Bebeğiniz 13 aylık olduğu için artık yavaş yavaş kaşık kullanmayı ve kısmen kendi kendine beslenmeyi deneyebilir, bu sayede yeni ve değişik bir alternatif ile yemek vaktine dahil olabilir.Önemli olan bebeğinizin o anda ne yaptığının farkında olmasıdır, sizde onunla birlikte oturup kendi yemeğinizi yiyerek örnek olabilirsiniz, yedirmekten çok birlikte yemeyi deneyebilirsiniz.

1 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku