Yapılışı

Bulgur, pirinç, yeşil mercimek ve dövme iyice yıkandıktan sonra tencereye koyup hepsi iyice açılana kadar pişiriyoruz. Bir yandan da yoğurt ve yumurtayı karıştırıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra tavada unu kavuruyoruz. Un kokusunu vermeye başlayınca ateşten alıyoruz.(Unun rengi çok koyulaşmamalı.)Bir kenarda soğuması için bekletiyoruz. Soğuduktan sonra kavurmuş olduğumuz unun üzerine bir miktar temiz su ekleyip karıştırıp çözüyoruz.(çok cıvık değil, hafif akışkan olmalı) Yaptığımız bu karışım,ı önceden hazırladığımız yoğurt yumurta karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Tencerede kaynamakta olan bakliyat suyundan biraz biraz alıp, tencereye koyduğumuzda topaklanmamsı amacı ile hazırlamış olduğumuz terbiyeye katıp karıştırıyoruz. Ilımış olan terbiyemizi tencereye yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Yemeğimiz bir taşım daha kaydıktan sonra üzerine nanemizi ekliyoruz. Minik bebeğinize afiyet olsun.

Püf Noktası

Yemek için kullanacağınız suyun yarısını ilkli kemik suyu olarak kullanırsanız yemeğinizin besleyiciliği artar. Bebeğinizin kullanabileceği şekilde daha katı ya da daha sulu yapabilirsiniz .İçinde kullanabileceğiniz haşlanmış mısırın dış kabuklarını soyup kullanırsanız bebeğiniz daha rahat hazmeder.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın. 1 yaşından küçük bebekler için mısır kulanmayın.

Aklınızda Bulunsun

İçerisinde kullanacağınız malzemeleri hayal gücünüze ve bebeğinizin damak zevkine uygun olarak farklılaştırabilirsiniz. Kullandığımız malzemelerin bebeğinizin alışık olup olmadığına,alerjisinin olup olmadığına dikkat ederek kullanın.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.