Yapılışı

Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun. Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri pembeleşip kızarınca pişmiş demektir.

Püf Noktası

Kahvaltısına eklerken rondodan çekip koyarsanız ezmekle uğraşmazsınız. Çay bardağı olarak da AİDA bardakları kullandım. AFİYET OLSUN BEBİŞLERİMİZE :)

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Aklınızda Bulunsun

İçerisine pekmez koymadım çünkü pekmez ısıtılmaz, pişirilmez zararı çok fazlaymış. Pekmez yüksek isıya maruz kalınca zaralı maddeler üretir. Bilgilenmek için ''Pekmezde kanser tehlikesi'' tıklayın.

Tarifin altındaki linklerden şeker neden kullanmamalıyım, şeker yerine tatlandırmak için ne kulanabilirim bilgisine ulaşabilirsiniz.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.