Yapılışı

1 tatlı kaşığı zeytinyağda sarımsak ve soğan kavrulur, domates eklenir, su eklenip pişirilir. blendrdan çekilir. sonra tekrar ocağa alınarak mercimek eklenir, mercimek kabarınca tel şehriye, yulaf ve kimyon eklenir. piştikten sonra önceden pişirdiğim etleri üzerine dittim. içine de 1 dilim tam buğday ekmeği dilimledim. AFİYET OLSUN MİNİKLERİMİZE.

Püf Noktası

Çorbalara et suyu kullanmanız hem daha besleyici hem daha lezzetli olmasını sağlıyor.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın. Bir yaşından küçük gurmeler için  domates kullanmayın.

Aklınızda Bulunsun

Daha sonradan çorbaya taze nane, dereotu doğrayabilirsiniz, bunlar da çorbaya çok çok lezzet katan gıdalar.

Bu çorbayı ben mercimeğe geçiş için hazırlamıştım. ilk geçişte sadece mercimek yapmak istemediğim için az mercimek kullanarak bol malzemeyle değerlendirdim. ben yeni geçişlerimi az az başlıyorum. 3-4 günde bir oranı arttırdım, 1 hafta sonrasında sadece mercimek çorbasına geçiş yaptım.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.