1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

bakliyatlar

Gönderilme zamanı: 24 Tem 2015, 22:42
gönderen ceydabzc
merhaba bakliyatlari haslayip dondurucuya atiyorum oglum dokuz aylik oldu ona corba yapacagim zaman dondurucudan alip o sekilde katiyorum bu sekilde vitamin kaybi olurmu sizce

Re: bakliyatlar

Gönderilme zamanı: 25 Tem 2015, 06:55
gönderen ysmtrkkl
Merhabalar yazinizi gordum fikir paylasmak istedim.Anne sutu bile derin dondurucuda 6ay saklanabiliyor ve besin degeri kaybolmuyorsa bence sorun olmaz tabi uzman degilim sadece mantik yuruttum iciniz rahat olsun bence

Re: bakliyatlar

Gönderilme zamanı: 25 Tem 2015, 12:28
gönderen ceydabzc
hmm evet o acidan mantikli iyiki dondurucu var ozaman tesekkur ederimm

Re: bakliyatlar

Gönderilme zamanı: 27 Tem 2015, 07:47
gönderen Gurmebebek
Evet dondurmak günümüzde sık kullanılan ve hepimizin baş vurduğu bir yöntem. Ama hiç besin değeri kaybı olmuyor demek mümkün değil. Besinler kaynağından ayrıldığı anda örneğin dalından koptuğu anda besin değeri kaybetmeye başlar. ve yer işlemde biraz daha kaybeder. Depolama, yıkama, doğrama, pişirme ve saklama gibi. Bunu tamamen önlemek mümkün değildir. Sadece bazı kurallara dikkat ederek mümkün olan en aza indirmeye çalışıyoruz. Aşağıdaki linke de bir göz atın. Sevgiler :)

http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848