1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

balkabagi saklama kosullari

Gönderilme zamanı: 24 Şub 2014, 10:15
gönderen baharaltay
Merhaba ben balkabagini doğranmış şekilde pismeden derin dondurucuya koydum böylelikle bozulmamış oluyor ama besin değerini kaybeder mi aciklarsaniz sevirim

Re: balkabagi saklama kosullari

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2014, 04:55
gönderen Gurmebebek
Şöyle ki yaptığınız şey yanlış değil. Dondurucudan alıp direk pişirin. Sebze ve meyveler dalından koptuğu anda besin değeri kaybetmeye başlar ve yapılan her işlemde yıkama, kesme, doğrama, pişirme, saklama, bir miktar besin değeri kaybeder. Bunu tamamen önlemek mümkün değildir. Sadece doğru yöntemler kullanarak en aza indirmeye çalışıyoruz. Aşağıda saklama pişirme yazımız var, mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848

Re: balkabagi saklama kosullari

Gönderilme zamanı: 06 Mar 2015, 16:01
gönderen Nilka
Donmuş olarak aldığımız balkabağını direk bugardamı pişirelim yoksa bir miktar suyun içinde mi çünkü dolaptan çıkarıp direk bir tencerede az miktar su ile pişince lif lif ayrılıyor nasıl tapsak acaba

Re: balkabagi saklama kosullari

Gönderilme zamanı: 08 Mar 2015, 11:27
gönderen Gurmebebek
Buharda haşlamayı denediniz mi acaba nasıl oluyor? Aşağıdaki linkte balkabağı yazımız var, yazıda pişirme önerileri de var.

http://www.gurmebebek.com/balkabagi-208