1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 19 Kas 2012, 10:43
gönderen sedasuper
Kış mevsiminde minik gurmelerin en çok tercih ettiği sebzeler neler? Bizimkilerin favorisi kereviz mesela. Yayla çorbası, terbiyeli köfte çorbası içine katın katabildiğiniz kadar!

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 20 Kas 2012, 07:08
gönderen pinar
kızım ipek ay en cok karnabahar seviyo,kerevizi bende cok yesin istiyorum ama sevdiremedim binbir numarayla yiyoruz :/

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 20 Kas 2012, 08:15
gönderen Acemi anne
pınar hanım çorbasının içine azıcık katınca da mı yemiyor ? gerçi zülmeyin her çocuk her sebzeyi yemiyor, o kadar da önemli değil. Öenmli olan bir miktar sebze tüketiyor olması. :)

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 20 Kas 2012, 10:27
gönderen pinar
dogru söyluyosunuz ama anne istiyo ki iştahla bütün faydalı şeyleri yesin (: kabak,havuc ve irmikle yaptigim sebze corbasina biraz katiyorum oyunlarla falan agzina sokuşturuyorum kasigi..yani bi sekilde yiyor :))

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 20 Kas 2012, 13:47
gönderen aslisen79
Birer parça lahana,pırasa,patates,havuç,mercimek,pirinç,kerevizve çok çok az salça yada domatesle sebze çorbası yapıyorum bende,bu çorba hepimize hitap ediyor..

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 20 Kas 2012, 16:17
gönderen Ayzen
Pınar Hanım, ben de sizin gibiydim. Bir şeyi yemedi mi kafaya takardım. Oğlum bebekken başladığımız bir psikolog danışmanımız var, ona da sormuştum bir defasında. Demişti ki "araştırmalar gösteriyor ki,çocuk bir şeyi ısrarla yemek istemiyorsa, o istemediği şeye alerjik yatkınlığı var. ısrar etme.. zaman tanı.." hakikaten de bu yontem ise yaradı. zaman içinde gördüm ki, onun da ağız tadı değişiyor, bir dönem ısrarla yemediği şeyi başka bir dönem şapır şupur yiyor. bir dönem şapur şupur yediği şeyi başka bir dönem yüzüne bakmıyor... bebeklerimiz değişiyor sürekli, sadece biraz zamana ihtiyaçları var... çok kolay gelsin, sevgiler

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 20 Kas 2012, 20:06
gönderen pinar
tesekkurler ayzen hanim biraz sabır işimi görücek gibi gözüküyor..hepimize kolaylıklar ve bol sabır diliyorum.. ;)

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 27 Kas 2012, 09:51
gönderen handan
Gecen sene Ocak ayı falandı sanırım ek gıdalara yeni başlamıştık. favorimiz ıspanak patates havuçtu. birkaç ay ilerledikçe karnıbahar, brokoli, kereviz eklendi. Kışın sonuna doğru her sebze püresini ağzına tıkıştırdığım minik gurmem afiyetle yalayıp yutuyordu. bu sene biraz daha seçici illa ki artık onunda bir damak zevki var. O artık küçük bir dev adam ve istediğini yeme veya yememe hakkı annesinin asabını bozmadığı sürece kendinde saklı. Bu kış nihayet 18. ayımızdayız kıymalı karnıbahar yemeği, brokoli çorbası, pirinçli pırasa yemeğimiz number one. Havuç her yemeğine lezzet vermeye devam ediyor. Ispanakla aramız pek bir limoni. Kerevizi de kıymalı patates yemeğinin arasına sokuşturmuştum geçenlerde itirazı olmadı. birde kıymalı bulgurlu lahanadan kapuskamız var oda pek bir hürmet görmüştü Bora'dan..

Re: Kış sebzeleri

Gönderilme zamanı: 30 Kas 2012, 10:36
gönderen gurmebebekadmin
Anne şefler, sebzeli tariflerimize göz atarsanız, çok fazla tarif var mutlaka minik gurmenizin seveceği bir tarif bulabilirsiniz:)
http://www.gurmebebek.com/index.php?id=89&tur8=1