merhaba;
yeni bir paylaşımınız dikkatimi çekti. nişasta bazlı şekerler.. benim bir kaç zamandır aklımı kurcalayan bir başka konu var. kıvam arttırmak için özellikle kullanılan nişasta ile ilgili bilginiz var mı? ben yapay olduğu için kullanımının tavsiye edilmediğini çoookkk eskilerden bir duymuşluğum var fakat yanılma payım da yüksek. bu konuda yardımcı olur musunuz? buğday nişastası ( toz olarak paketlerde satılanlar) çocuklarda kullanımı uygun mudur değil midir?
nişasta
-
- Mesajlar: 1872
- Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30
Re: nişasta
Evet bizde kullanmanızı önermiyoruz. Bunun yerine kıvam için tam buğday unu kulanın ya da tam pirinç unu hatta tam yulaf kullanabilirsiniz. Bütün tahılların tam olanını kullanılması gerekiyor çünkü rafine tahıllar boş kaloriden başka bir şey değil. Özellikle tam pirinç unu bulmakta zorlandıklarını söyleyen anneler var. Diğer tahıllarda aynı şey olmamasına rağmen pirinçte tam, kepekli, esmer vs. aynı şeydir. Sevgiler
En son Gurmebebek tarafından 23 Ara 2014, 17:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir
ARKADAŞINA
GÖNDER
Arkadaşınıza gÖndermeniz için üye girişi yapmanız gerekiyor.