1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

nişasta

Gönderilme zamanı: 22 Ara 2014, 13:43
gönderen SEVAL...
merhaba;
yeni bir paylaşımınız dikkatimi çekti. nişasta bazlı şekerler.. benim bir kaç zamandır aklımı kurcalayan bir başka konu var. kıvam arttırmak için özellikle kullanılan nişasta ile ilgili bilginiz var mı? ben yapay olduğu için kullanımının tavsiye edilmediğini çoookkk eskilerden bir duymuşluğum var fakat yanılma payım da yüksek. bu konuda yardımcı olur musunuz? buğday nişastası ( toz olarak paketlerde satılanlar) çocuklarda kullanımı uygun mudur değil midir?

Re: nişasta

Gönderilme zamanı: 23 Ara 2014, 08:14
gönderen Gurmebebek
Evet bizde kullanmanızı önermiyoruz. Bunun yerine kıvam için tam buğday unu kulanın ya da tam pirinç unu hatta tam yulaf kullanabilirsiniz. Bütün tahılların tam olanını kullanılması gerekiyor çünkü rafine tahıllar boş kaloriden başka bir şey değil. Özellikle tam pirinç unu bulmakta zorlandıklarını söyleyen anneler var. Diğer tahıllarda aynı şey olmamasına rağmen pirinçte tam, kepekli, esmer vs. aynı şeydir. Sevgiler :)

Re: nişasta

Gönderilme zamanı: 23 Ara 2014, 14:06
gönderen SEVAL...
teşekkür ederim Gurme Bebek :)

Re: nişasta

Gönderilme zamanı: 23 Ara 2014, 17:43
gönderen Gurmebebek
Rica ederiz :)