iştahsızlık mı inat mı?

sevilaymahir
Mesajlar: 11
Kayıt: 25 Eyl 2014, 05:13

iştahsızlık mı inat mı?

Mesajgönderen sevilaymahir » 28 Oca 2015, 10:18

Merhaba. Bebeğim 14 aylık. Normal de yemek konusunda problem yapardı, ama son zamanlarda iyice kötü olduk :( hiç bişey yemiyo, kahvaltı etmiyo, öğlen iki üç çeşit yemek pişiriyorum istemiyo. Daha tadına bile bakmadan yüzünü çevirip ağlıyo. Şimdi de boğazı iltihaplanmış, bu yüzden yemez biliyorum ama iltihaplanmadan öncede bunu yapmaya başlamıştı.eline parmak yiyeceklerden veriyorum , bi iki lokma ya yiyo gerisini atıyo. Mama Sandalyesinde önüne koyuyorum, yine tadına bakmadan elleriyle eziyo. Yemek dışında yerde ne görürse görsün hemen ağzına götürüyor. Günde iki defa süt veriyorum. Suluk u görünce ağlamaya başlıyor, istiyor.ne yapacağımı bilmiyorum çOk moralim bozuluyor.lütfen bana yardımcı olun. Doktor deseniz kilosu iyi sorun yok diyo.ama ben ne zaman onunla oynamaya gelsem karnının gurultusunu duyuyorum. Çok üzülüyorum. Etraftakiler deseniz eline bisküvi, çubuk filan ver sadece karnı doysun yeter diyolar. Ama ben çocuğumu bu tür şeylerle beslemek istemiyorum. Hiç bi faydası yok çünkü bu tür şeylerin. Yardımcı olabilirsEniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: iştahsızlık mı inat mı?

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 29 Oca 2015, 08:33

Merhaba, öncelikle sakin olun ve rahatlayın :) Çünkü sizin stresiniz mutlaka bebişinize yansır ve işleri zorlaştırır. Yemek konusunda teşvik edici olun ama asla zorlayıcı olmayın.

Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir Ayrıca sitemizin ana sayfasında, sol taraftaki menülerde yemek seçen çocuklar bölümümüz var, üzerine tıklayın ve gelen yazıları inceleyin, çok faydalı bilgiler var.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Gece beslenmesi yapıyorsanız. Bebekler sanılanın aksine gece acıktıkları için değil, gece beslenmesine alıştıkları için uyanırlar. 4-6 aylıktan itibaren bebişler gece 6-8 saat; 8. aydan itibarense 8-12 saat gece beslenmeden kalabilirler. Gece beslenmesi hem iştahı hem de uyku düzenini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Bizce gece beslenmesini yavaş yavaş, alıştırma süresinde sabırlı ve kararlı davranarak, kesebilirsiniz.

Bu arada çok geçmiş olsun ve umarız bir an önce atlatır minik gurmemiz rahatsızlığını. Ama hastalık ve diş çıkarma döneminde o kadar normal ki iştahsızlık ve az yemeleri. Hele ki bu dönemler de hiç zorlamamak lazım. Aşağıda da hastalık dönemi beslenme önerileri var.

http://www.gurmebebek.com/hasta-cocuk-b ... losu-43087

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: iştahsızlık mı inat mı?

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 29 Oca 2015, 08:45

Kahvaltıya gelince bir kaç genel bilgi ve öneri paylaşmak isteriz :)
Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir