Kahvaltı Alternatifleri

bhrkcr
Mesajlar: 12
Kayıt: 09 Mar 2015, 15:54

Kahvaltı Alternatifleri

Mesajgönderen bhrkcr » 01 Tem 2015, 09:21

Merhabalar,

Kızım 9. aın içinde 9 Temmuzda 10 aylık olacak. Kahvaltısını dr tavsiyesi ile bulamaç şeklinde yedi (yumurta-bisk-ceviz-ve peynir-ıhlamurla ıslatılmış) bende bulamaç yemesini hiç istemediğimden farklı şeyler denemeye çalıştım tariflerinize bakarak fakat sevmedi. Ama artık bu kahvaltıdan çok sıkıldı ve farklı çözüm yolları aramaya başladım yine sizin kahvaltı önerilerilerinizden yola çıkarak yeni şeyler denemeye çalıştım, yumurta ve avakado karışımını sevdi yalnız bunu ekmeğe sürünce ekmeği yiyemiyor, ekmeği ıhlamur ile ya da pekmezle yumuşatıp vermeye çalışıyoruz ama çokda işe yaramadı. Önümüzde hafta tatile çıkıyoruz ve yemek konusunda sıkıntılıyım. Hiç hazır mama vermedim bu zamana kadar evde günlük taze pişirildi yemekleri. Birkaç kavanoz sevdiği yemeklerden ve yine yoğurt götürmeyi düşünüyorum ve birkaç kavanozda hazır mamalardan.Kahvaltı ve tatilde yemek konusu ile ilgili önerileriniz olursa çok sevinirim. En kısa zamanda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum, işin içinden çıkamıyorum. Çok teşekkürler...

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Kahvaltı Alternatifleri

Mesajgönderen Gurmebebek » 01 Tem 2015, 10:27

Bulamaca alışınca normal yemeğe döndürmek biraz zor oluyor maalesef. Öncelikle tatil de önerimiz hem siz hem bebişiniz tatilin tadını çıkarın. Yemek dahil çok sıkıntı yapmayın. Bir süre normal yemek düzenin dışına çıkmasından bir şey olmaz :) dediğiniz gibi yanınıza alabileceğiniz şeyleri alın. Hazır kavanoz mamalarını da bu gibi durumlarda verebiliyoruz. Dönüşte alışkanlık yapmasın ama :) Kolay ezilen muz, avokado, şeftali vs. işinize yarayabilir. Kaç günlüğüne nereye ve nasıl bir yere gideceğinize de bağlı beslenme düzeni. Mesela küçük bebeğiyle tatil yapan annelerden yemekle ilgili 5 yıldızlı oteldense pansiyon daha iyi oluyor diyen çok mesela.

Anneler en çok kahvaltıda zorlanıyor ve bize çok fazla yakınma geliyor kahvaltı konusunda. Bu nedenle size bu süreçte faydası olacak genel bilgileri veriyoruz aşağıda.
Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.

mavinot
Mesajlar: 7
Kayıt: 27 May 2015, 12:04

Re: Kahvaltı Alternatifleri

Mesajgönderen mavinot » 03 Ağu 2015, 06:22

bizim kahvaltılarımızdan kızımın sevdikleri bunlar http://mavinot.blogspot.com.tr/2015/07/ ... ilari.html

Aliminator
Mesajlar: 5
Kayıt: 09 Ağu 2015, 09:39

Re: Kahvaltı Alternatifleri

Mesajgönderen Aliminator » 09 Ağu 2015, 19:18

Benim oğlumda 9 buçuk aylık ben 7. aydan beri yumurta ve peyniri dönüşümlü olarak veriyorum.Böylece kalsiyum ve demiri birbirinden ayırıyorum kalsiyum gününde
evde kendi yaptığım lor peynir veya tuzu alınmış beyaz peyniri formül mama veya kalsiyum içerikli kaşık maması ile ceviz fındık badem tozu ,etimek ilavesi ile demir gününde ise haşlanmış yumurta tahin pekmez zeytin yanında meyve suyu verebilirsin veya tereyağlı sahanda yumurta sarısı şeklinde veriyorum.Bence talı ve tuzluları karıştırma ve demir içeren yiyeceklerle kalsiyum içerenleri ayrı öğünlerde ver.Hem her gün yumurta küçük bebeğimizin ihtiyacından fazla besin ögesi taşıdığından dokunabilir ve alerji yapma riskini arttırır.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Kahvaltı Alternatifleri

Mesajgönderen Gurmebebek » 10 Ağu 2015, 10:08

Demir ve kalsiyum

Durum şöyle ki kalsiyumun demir emilimini azalttığı doğrudur. C vitamini de demir emilimini artırır. Ancak demir çok nazlı emilen bir maddedir, sadece kalsiyumdan değil hemen herşeyden etkilenir ve hiç bir zaman vücudumuza giren demirin tamamı emilemez ve kullanılamaz. Bu nedenle de büyük sıklıkla doktorlar bebeklere demir takviyesi verir. Dışarıdan demir takviyesi alınıyorsa kalsiyumlu gıdalarla birlikte verilmemelidir.

Ancak bebeğinizde kansızlık gibi özel bir sorun yoksa, doğal beslenme sürecinde uzmanlar artık besinleri birbirinden ayırmayı doğru ve gerekli bulmuyorlar. Bunun gerekçesi de doğada zaten pek çok besinde demir ve kalsiyum bir arada bulunuyor. Pekmez en çarpıcı örneklerden biridir. Demir deposu sandığımız pekmezde demirden çok kalsiyum bulunur. Ve en ilginç olanı da demir açısından en zengin gıda kabul edilen kırmızı ette de demir ve kalsiyum bir arada bulunur. Ayrıca gıdaları bir birinden ayırmak pratikte aslında mümkün değil aslında. Birlikte yediğimiz ve hiç farkında olmadığımız pek çok gıda var ki günlük hayatımızda.

100 gram dana etinde;
Mineraller
-------------------------------->DEMİR: 2 mg.
Potasyum: 241 mg.
Fosfor: 186 mg.
Magnezyum: 20 mg.
-------------------------------->KALSİYUM: 6 mg.
Vitaminler
Vitamin B1 .06 mg
Vitamin B2 16 mg


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir