Et suyunu hangi kemikle yapmaliyim
bana bununla ilgili yazarmisiniz.
et suyu yapimi
-
- Mesajlar: 1872
- Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30
Re: et suyu yapimi
Merhaba, biz et suyundan ziyade kemikli etlerin kendilerini yemeklerine katmanızı öneriyoruz. Böylece tüm faydalarından yararlanabilirler. Genel olarak annelerimiz ilikli kemikli etten yapıyorlar. Biz size aşağıda kırmızı etle ilgili yazımızı da veriyoruz, ayrıntılar var inceleyin.
http://www.gurmebebek.com/kirmizi-et-263
http://www.gurmebebek.com/kirmizi-et-263
-
- Mesajlar: 1872
- Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30
Re: et suyu yapimi
Aşağıda da daha önceki konuşmalarımız var forumda bu konuyla ilgili. Annelerimizin tarifleri ve fikir alış verişler var.
viewtopic.php?f=4&t=8
Bu sorunuzu facebook sayfamızda da paylaşalım ve tekrar Fikir alış verişinde bulunalım bakalım annelerimizden nasıl öneriler gelecek
viewtopic.php?f=4&t=8
Bu sorunuzu facebook sayfamızda da paylaşalım ve tekrar Fikir alış verişinde bulunalım bakalım annelerimizden nasıl öneriler gelecek
-
- Mesajlar: 3
- Kayıt: 05 May 2014, 09:18
Re: et suyu yapimi
Merhaba,
Ben et suyunu ilikli, kemikli kuzu etiyle yapıyorum. Bir gün suda bekletip suyunu döküp temiz suyla kısık ateşte pişiriyorum. Eti kullanıp suyunu buzluk poşetlerine ( küp küp olanlarina ) koyup istedigim zaman istediğim miktarda kullanıyorum.
Ben et suyunu ilikli, kemikli kuzu etiyle yapıyorum. Bir gün suda bekletip suyunu döküp temiz suyla kısık ateşte pişiriyorum. Eti kullanıp suyunu buzluk poşetlerine ( küp küp olanlarina ) koyup istedigim zaman istediğim miktarda kullanıyorum.
Re: et suyu yapimi
Sadece kemik mi kaynatiyorsunuz benim kizim 9 aylik bende baslamak istiyorum
-
- Mesajlar: 6
- Kayıt: 02 Tem 2014, 09:30
Re: et suyu yapimi
Tesekkur ederim cevaplariniz icin bebeklerimiz bizim icin cok degerli.
Bende elimden geldigince en dogal olanini vermek istiyorum. Bugun gidip kemikli kuzu eti alip kaynatacagim. Hepimize bebeklerimizle birlikte mutlu zamanlar ...
Bende elimden geldigince en dogal olanini vermek istiyorum. Bugun gidip kemikli kuzu eti alip kaynatacagim. Hepimize bebeklerimizle birlikte mutlu zamanlar ...
Re: et suyu yapimi
Merhaba. Ben de oğlumun çorbalarına katacağım kuşbaşı etleri önceden haşlıyorum. Suyunu da buzluk poşetlerine alıp donduruyorum. Böylece hem etini hem de suyunu kullanmış oluyorum.
Re: et suyu yapimi
Ilikli kemiği ve parça etli kemikleri düdüklüde kaynatıyorum ayına uygun alerji olup olmadığı denemiş sebzeler ekliyorum içine kuru soğan taze de olur maydanoz sapları ile beraber 1çay k toz zencefil zerdeçal hepsini iki taşım daha kaynatıp etleri didikliyorum kemikleri çıkarıyorum temiz tülbentten süzüp blenderdan geçirip poşetlere koyuyorum hertürlü yemeğinde kullanıyorum. Hazır bulyon işte afiyet olsun )
Re: et suyu yapimi
Merhaba, ben de et parcalariyla karisik et+kemik suyunu sut postlerinde dondurdum. Pisirmeden once cozunmesini beklemem gerekir mi?
“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
ARKADAŞINA
GÖNDER
Arkadaşınıza gÖndermeniz için üye girişi yapmanız gerekiyor.