et suyu yapimi

yusufmertinannesi
Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Tem 2014, 09:30

et suyu yapimi

Mesajgönderen yusufmertinannesi » 02 Tem 2014, 10:30

Et suyunu hangi kemikle yapmaliyim
bana bununla ilgili yazarmisiniz.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Tem 2014, 03:29

Merhaba, biz et suyundan ziyade kemikli etlerin kendilerini yemeklerine katmanızı öneriyoruz. Böylece tüm faydalarından yararlanabilirler. Genel olarak annelerimiz ilikli kemikli etten yapıyorlar. Biz size aşağıda kırmızı etle ilgili yazımızı da veriyoruz, ayrıntılar var inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/kirmizi-et-263

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Tem 2014, 04:04

Aşağıda da daha önceki konuşmalarımız var forumda bu konuyla ilgili. Annelerimizin tarifleri ve fikir alış verişler var.

viewtopic.php?f=4&t=8

Bu sorunuzu facebook sayfamızda da paylaşalım ve tekrar Fikir alış verişinde bulunalım bakalım annelerimizden nasıl öneriler gelecek :)

ceyhanonat
Mesajlar: 3
Kayıt: 05 May 2014, 09:18

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen ceyhanonat » 03 Tem 2014, 04:31

Merhaba,
Ben et suyunu ilikli, kemikli kuzu etiyle yapıyorum. Bir gün suda bekletip suyunu döküp temiz suyla kısık ateşte pişiriyorum. Eti kullanıp suyunu buzluk poşetlerine ( küp küp olanlarina ) koyup istedigim zaman istediğim miktarda kullanıyorum.

Yase_Mina
Mesajlar: 1
Kayıt: 10 Nis 2014, 14:26

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen Yase_Mina » 03 Tem 2014, 05:19

Sadece kemik mi kaynatiyorsunuz benim kizim 9 aylik bende baslamak istiyorum

yusufmertinannesi
Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Tem 2014, 09:30

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen yusufmertinannesi » 03 Tem 2014, 05:43

Tesekkur ederim cevaplariniz icin bebeklerimiz bizim icin cok degerli.
Bende elimden geldigince en dogal olanini vermek istiyorum. Bugun gidip kemikli kuzu eti alip kaynatacagim. Hepimize bebeklerimizle birlikte mutlu zamanlar :) ...

goylcnky
Mesajlar: 6
Kayıt: 25 Ara 2013, 23:32

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen goylcnky » 03 Tem 2014, 19:14

Merhaba. Ben de oğlumun çorbalarına katacağım kuşbaşı etleri önceden haşlıyorum. Suyunu da buzluk poşetlerine alıp donduruyorum. Böylece hem etini hem de suyunu kullanmış oluyorum.

adaasrin
Mesajlar: 25
Kayıt: 22 Oca 2013, 11:14

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen adaasrin » 25 Tem 2014, 12:06

Ilikli kemiği ve parça etli kemikleri düdüklüde kaynatıyorum ayına uygun alerji olup olmadığı denemiş sebzeler ekliyorum içine kuru soğan taze de olur maydanoz sapları ile beraber 1çay k toz zencefil zerdeçal hepsini iki taşım daha kaynatıp etleri didikliyorum kemikleri çıkarıyorum temiz tülbentten süzüp blenderdan geçirip poşetlere koyuyorum hertürlü yemeğinde kullanıyorum. Hazır bulyon işte afiyet olsun ;))

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen Gurmebebek » 26 Tem 2014, 06:35

Afiyet olsun :)

aylinalaz
Mesajlar: 8
Kayıt: 10 Şub 2014, 10:39

Re: et suyu yapimi

Mesajgönderen aylinalaz » 19 Ağu 2014, 08:40

Merhaba, ben de et parcalariyla karisik et+kemik suyunu sut postlerinde dondurdum. Pisirmeden once cozunmesini beklemem gerekir mi?


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir