nişasta

SEVAL...
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Nis 2013, 15:38

nişasta

Mesajgönderen SEVAL... » 22 Ara 2014, 13:43

merhaba;
yeni bir paylaşımınız dikkatimi çekti. nişasta bazlı şekerler.. benim bir kaç zamandır aklımı kurcalayan bir başka konu var. kıvam arttırmak için özellikle kullanılan nişasta ile ilgili bilginiz var mı? ben yapay olduğu için kullanımının tavsiye edilmediğini çoookkk eskilerden bir duymuşluğum var fakat yanılma payım da yüksek. bu konuda yardımcı olur musunuz? buğday nişastası ( toz olarak paketlerde satılanlar) çocuklarda kullanımı uygun mudur değil midir?

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: nişasta

Mesajgönderen Gurmebebek » 23 Ara 2014, 08:14

Evet bizde kullanmanızı önermiyoruz. Bunun yerine kıvam için tam buğday unu kulanın ya da tam pirinç unu hatta tam yulaf kullanabilirsiniz. Bütün tahılların tam olanını kullanılması gerekiyor çünkü rafine tahıllar boş kaloriden başka bir şey değil. Özellikle tam pirinç unu bulmakta zorlandıklarını söyleyen anneler var. Diğer tahıllarda aynı şey olmamasına rağmen pirinçte tam, kepekli, esmer vs. aynı şeydir. Sevgiler :)
En son Gurmebebek tarafından 23 Ara 2014, 17:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

SEVAL...
Mesajlar: 10
Kayıt: 22 Nis 2013, 15:38

Re: nişasta

Mesajgönderen SEVAL... » 23 Ara 2014, 14:06

teşekkür ederim Gurme Bebek :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: nişasta

Mesajgönderen Gurmebebek » 23 Ara 2014, 17:43

Rica ederiz :)


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir