balkabagi saklama kosullari
-
- Mesajlar: 1
- Kayıt: 24 Şub 2014, 06:14
balkabagi saklama kosullari
Merhaba ben balkabagini doğranmış şekilde pismeden derin dondurucuya koydum böylelikle bozulmamış oluyor ama besin değerini kaybeder mi aciklarsaniz sevirim
-
- Mesajlar: 1872
- Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30
Re: balkabagi saklama kosullari
Şöyle ki yaptığınız şey yanlış değil. Dondurucudan alıp direk pişirin. Sebze ve meyveler dalından koptuğu anda besin değeri kaybetmeye başlar ve yapılan her işlemde yıkama, kesme, doğrama, pişirme, saklama, bir miktar besin değeri kaybeder. Bunu tamamen önlemek mümkün değildir. Sadece doğru yöntemler kullanarak en aza indirmeye çalışıyoruz. Aşağıda saklama pişirme yazımız var, mutlaka inceleyin.
http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848
http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848
Re: balkabagi saklama kosullari
Donmuş olarak aldığımız balkabağını direk bugardamı pişirelim yoksa bir miktar suyun içinde mi çünkü dolaptan çıkarıp direk bir tencerede az miktar su ile pişince lif lif ayrılıyor nasıl tapsak acaba
-
- Mesajlar: 1872
- Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30
Re: balkabagi saklama kosullari
Buharda haşlamayı denediniz mi acaba nasıl oluyor? Aşağıdaki linkte balkabağı yazımız var, yazıda pişirme önerileri de var.
http://www.gurmebebek.com/balkabagi-208
http://www.gurmebebek.com/balkabagi-208
“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir
ARKADAŞINA
GÖNDER
Arkadaşınıza gÖndermeniz için üye girişi yapmanız gerekiyor.