balkabagi saklama kosullari

baharaltay
Mesajlar: 1
Kayıt: 24 Şub 2014, 06:14

balkabagi saklama kosullari

Mesajgönderen baharaltay » 24 Şub 2014, 10:15

Merhaba ben balkabagini doğranmış şekilde pismeden derin dondurucuya koydum böylelikle bozulmamış oluyor ama besin değerini kaybeder mi aciklarsaniz sevirim

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: balkabagi saklama kosullari

Mesajgönderen Gurmebebek » 25 Şub 2014, 04:55

Şöyle ki yaptığınız şey yanlış değil. Dondurucudan alıp direk pişirin. Sebze ve meyveler dalından koptuğu anda besin değeri kaybetmeye başlar ve yapılan her işlemde yıkama, kesme, doğrama, pişirme, saklama, bir miktar besin değeri kaybeder. Bunu tamamen önlemek mümkün değildir. Sadece doğru yöntemler kullanarak en aza indirmeye çalışıyoruz. Aşağıda saklama pişirme yazımız var, mutlaka inceleyin.

http://www.gurmebebek.com/saklama-pisirme-848

Nilka
Mesajlar: 21
Kayıt: 19 Kas 2014, 08:35

Re: balkabagi saklama kosullari

Mesajgönderen Nilka » 06 Mar 2015, 16:01

Donmuş olarak aldığımız balkabağını direk bugardamı pişirelim yoksa bir miktar suyun içinde mi çünkü dolaptan çıkarıp direk bir tencerede az miktar su ile pişince lif lif ayrılıyor nasıl tapsak acaba

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: balkabagi saklama kosullari

Mesajgönderen Gurmebebek » 08 Mar 2015, 11:27

Buharda haşlamayı denediniz mi acaba nasıl oluyor? Aşağıdaki linkte balkabağı yazımız var, yazıda pişirme önerileri de var.

http://www.gurmebebek.com/balkabagi-208


“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir