kilo almasi icin ne yedirebilirim

canimici
Mesajlar: 5
Kayıt: 03 Tem 2013, 03:28

kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen canimici » 05 Tem 2013, 08:13

kizim 6 aylik 6 kilo 200 yalnizca uyuyacagi zamn emiyo oda cok az devam sutu icmiyo tahlileri hepsi temiz cikti..sebze corbalari yemiyo yogurtlu seyleri daha cok seviyo bende makarnasina havuc patates rendeliyorum o sekilde yediriyorum..kilo almasi icin ne yapabilirim cok uzuluyorum

Bigabi
Mesajlar: 1
Kayıt: 05 Tem 2013, 14:19

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen Bigabi » 05 Tem 2013, 14:44

Merhabalar, ben benzer şeyleri geçen yıl yaşadım. Benim oğlum da 6 aylık iken 6 kilo civarındaydı.
8 ve 9uncu ayda toplam 90 gram alarak bizi çok üzdü. Yaşını 8 kilo ile tamamladı. Aşırı iştahsızdı, çok uğraştık ve sorunu ancak zamanla çözebildik.
Herkesin tecrübesi farklıdır ama benim tespit ettiğim en önemli şey devam sütü oldu. Oğlum 14 aylık olana kadar anne sütü aldı. Sonrasında devam sütü ile destekledim. Çok faydasını gördüm. Şimdi 21 aylık ve 11.5 kiloya ulaştık hala çok kilolu değil ama yüzde 5'lerden yüzde 30'lara çıkardık.Devam sütüne keşke daha erken başlasaydım diyorum. Doktorunuza danışarak devam sütünü vermeye karar verdiyseniz farklı biberon markalarını denemenizi öneririm. Bizimki de başta pek sevmedi ama zamanla alıştı. Devam sütü katkılı muhallebilerin de faydasını gördüm. Bir yaşından sonra kemik sulu yemek ve çorbalar yaptım. Yemeklerinin lezzetli olması için tereyağı ve biraz tuz kullandım. Zamanla iştahı arttı. Sizin için bunlar henüz erken ama şimdi çorbalarına havuç ve pirinç katabilirsiniz. Havuç şekerli olduğu için lezzet veriyor. Pekmez vermeye başladığınızda Keçiboynuzu pekmezi öneririm çok faydalı olduğunu duymuştum.
Siz sürecin başındasınız umarım en kısa sürede yoluna girer. Ben çok üzülüp gerilmiştim sanırım oğlum bu gerginliği hissetti daha da tepkili oldu. Eğer size destek birileri varsa yemekleri onlar yedirebilir. Anneye sanırım daha çok naz yapıyorlar :) Ben hafta içi tüm öğünleri bakıcıya devretmiştim bir süre sonra benle de daha kolay yemeye başlamıştı.
Son olarak ne kadar kilo aldığından ziyade nasıl kilo aldığı önemli, kilo alsın diye zararlı şeylere yüklenmemek lazım. Dile kolay dediğinizi duyar gibiyim ama ileride dönüp bakınca bana hak vereceksiniz. Kolay gelsin.

Youth
Mesajlar: 7
Kayıt: 05 Tem 2013, 15:00

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen Youth » 05 Tem 2013, 15:12

Merhaba,

Ben de Bigabi adli yazara katiliyorum. Benim de 14 aylik istahsiz bir oglum var. Aylarca kilo alamadigi hatta verdigi oluyor. Devam sutleri verdigimde ancak kilo alimi oluyor. Devam sutunu icmiyordu fakat tahil katarak yumusak mama yaptigimda yiyordu. Fakat formul sutler icime sinmediginden 1 yasindan beri inek sutu ile hazirliyorum ve yine kilo vermeye basladi. Benim de farkettigim yediklerinden ziyade devam sutleri kilo yapiyor. Tabi sadece kilo alsin diye karbonhidratla beslenmiyorsa bebek. Sagliksiz kilo alimi zayifliktan daha tehlikeli deniyor. Yurtdisinda yasiyorum ve cozum aradigim tum ebe ve doktorlar zayif olmasinin sagliksiz olmadigini, diger gelisimleri normalse ( boy, hareket vs.) zayif olmasinin daha bile iyi oldugunu, obezitenin cagin hastaligi oldugunu soyleyip cocukta bir gerilik olmadigi surece kilosunu takmamam gerektigini soyluyorlar. Takmamak mumkun degil fakat sirf kilo alsin diye karbonhidrata yuklenmemenizi oneririm.

canimici
Mesajlar: 5
Kayıt: 03 Tem 2013, 03:28

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen canimici » 05 Tem 2013, 18:38

cok tesekurle revet bende cok geriliyorum biri gordugunde cok zayif diyince daha cok uzuluyorum butun mamalari denedim uyku arasinda bile icmiyo..cok skur saglikli

Youth
Mesajlar: 7
Kayıt: 05 Tem 2013, 15:00

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen Youth » 05 Tem 2013, 20:53

Bence insanlarin yorumlarina takilmamaya calisin. Benim bebegim 5 aya kadar normal kilonun uzerindeydi ve bazi akrabalarim zayif kalmis diyordu. Turkiye'de insanlarin cogu hatta doktorlarin bile bazilari bebek ne kadar kiloluysa o kadar sagliklidir inancinda. Ama bu bebekler 2-3 yasina geldiginde de obezite riski var deyip rejime baslatiyorlar. Bir de boyle bizimki gibi zayif diye zorla yedirilen bebeklerin doyma hissinin olusmasina zarar verildigi ve bir sure sonra fazla yeme problemi oldugunu cok duydum. Zorla yedirmenin kesinlikle yanlis oldugu soyleniyor. Ben bastan beri zorla yedirerek hata yaptigimi dusunuyorum. Su anda istesem de normale donmuyor. Kendi kendine yemedigi gibi acikinca meme disinda birsey istemiyor hala. Ek gidaya baslamadan simdi ogrendiklerimi bilseydim belki bu kadar sorunlu olmazdi bebegim diye dusunuyorum. Size de yedirme konusunu kilo aldirmadan ote dogru bir yeme aliskanligi kazandirmak icin degerlendirmenizi oneririm. Ben sadece beslensin diye zorladim maalesef ve simdi pismanim.

tulli
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 Tem 2013, 09:14

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen tulli » 06 Tem 2013, 09:20

merhaba, benim de kizim 10 gun sonra 1 yasinda olacak, o kadar istahsiz ki meyve verdigimde kusuyor, istemediginde saatlerce agzinda bekletiyor, su an 8.6 kilo. ben de sizin gibi cok uzuldum,depresyona bile girdim denebilir, ama bir faydasi olmadi.sonucta hepimizin yapisi farkli, ben de zayif bir anneyim,kizim da bana benziyor, onemli olan saglikli, mutlu ve hareketli olmalari.tum bebeklerimize bol istahli saglikli gunler

hayrunnisa
Mesajlar: 33
Kayıt: 26 Haz 2013, 11:18

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen hayrunnisa » 06 Tem 2013, 09:25

mehaba.,bence çocuğun kilosundan önce sağlıklı olup olmadığı daha önemli şişman olup dengeli beslenememesi değil zayıfda olda yeterli beslenip az da olsa kaliteli besinler almasına dikkat edilmeli hergün meyvesini sebzesini süt ürünlerini dengeli bir şekilde alıyorsa bırakın zayıf olsun ama almıyorsa doktor kontrolünde gitmekte fayda var derim selamlar

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: kilo almasi icin ne yedirebilirim

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 08 Tem 2013, 07:02

Merhaba, tecrübeli annelerimiz çok güzel ve doğru ifade etmişler. Öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten doktorunuz, bir sorun yok diyorsa, çevreden söylenenlere kulaklarınızı tamamen tıkamanızı öneririz :) Çok zor biliyoruz ama öncelikle sizin gerilmemeniz ve rahat olmanız gerekiyor. Tabi ki bir öğün düzeni oluşturup, dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaya çalışacağız. Sağlıksız şeyler yiyerek kilo almasınında hiçbir anlamı yok annelerimizin dediği gibi. Sitemizin ilk sloganını hatırlayan var mı? ''Bebeğinizin ne kadar yediğine değil, ne yediğine takan site'' :) aşağıdaki yazılara da bir göz atın lütfen.

http://www.gurmebebek.com/bebek-gelisim ... nler-54190

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

posting.php?mode=reply&f=2&t=328


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir