Kendi yiyeceği miktarı belirlemenin önemi nedir?

Uzman Psikolog Özden Sevil-İnda Videolar / Bebek-çocuk beslenmesi videoları

8 Kişi bu videoyu beğendi.

Üç yaşından itibaren seçebilirler. Bu ailelerin önce model olacağı bir şey. Sofraya oturduğunuzda bazı hallerde bir tabağın, bir kısmına makarna, bir kısmına sebze, bir kısmına daha katı yiyecekler şeklinde olabilir. Bağzıları da önce çorba, sonra ana yemekler vs. bu kültür ailenin öğreteceği bir şey. Şimdi tabaklara herkes alıyor. Anne önce alır, baba alır ve çocuktadır sıra. Orda küçücük kepçe ile kendisinin alması, bu çocuğa mutlaka verilmesi gereken bir beceri. Neden verlmesi gerekiyor? Çünkü çocuk o zaman kendi yediği ve dolayısıyla kendi bedeni üzerinde kontrol sahibi olmaya başlıyor. Neyi ne kadar yiyeceğini, aç mıyım, tok muyum, bugün daha çok neyi canım çekiyor gibi, bunları sorup, cevap alma sürecini öğreniyor. Bunu öğrenmesi demek, kendi bedenini kontrol edebilmesi demek. Kendi midesini kontrol edebilmesi demek. Kontrol edilebildiğiniz bir şeye de güveniniz daha çok artar. Ve zaten yeme bozukluklarına baktığımızda, çocuklukta da yetişkinlikte de en sık karşılaştığımız problem, kişinin yemesi ve kendi bedeni üzerinde kontrol sahibi olamamasıdır. Bu kontrol duygusunun oluşuyor ve dolayısıyla da sağlıklı beslenme düzeninin oluşuyor olması için mutlaka tabağına yiyeceğin kadar al, şunual bunu al vs. öğretilmesi gereken bir şey.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku