Meme şişkin değilse süt yeterli değil midir?

Aile hekimi, Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı-Tijen Eren Videolar / Anne sütü videoları

0 Kişi bu videoyu beğendi.

Göğüsün şişkinliği sütün miktarıyla direk ilgili gibi görünse de aslında her kadında aynı miktarda göğüs şişkinliği gelişmeyebilir. Özellikle çok iri göğüslü annelerde, normalde küçük göğüslü bir annenin göğsünü çok sertleştitecek miktarda bir süt hiç bir şişkinlik yaratmayabilir. O annelerin tek göğsünde, daha orta boyda ya da daha küçük boydaki ebatlı bir memeye kıyasla çok daha fazla miktarda süt, şişkinlik yapmadan durabilir.

Fakat böyle bir yanlış kanı oluyor. Üçüncü aydan sonra, göğüslerim artık gevşek oluyor ve anne sütüm azaldı gibi... Burda bir de şunun altını çizmekte fayda var. İlk dönemdeki ödem ve anne göğsünün ilk defa emzirmeye adapte olması da şişkinliklerinin bir kısmının sebebi oluyor. Özellikle o dönemdeki kompresler, masajla emzirmeler, sağmalar ödemi arttırarak, göğüsteki o sertliğin devamını da sağlayabiliyor. Halbuki ikinci üçüncü aydan sonra annenin göğsü kesin ve kanal yapısıyla, olduğu gibi emzirmeye adapte olduğu için, çok daha rahat kıvamda gün içinde bulunabiliyor ve içindeki sütte gayet yeterli oluyor.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku