Meme ucu çatlaklarının bakımı nasıl yapılmalıdır?

Aile hekimi, Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı-Tijen Eren Videolar / Anne sütü videoları

0 Kişi bu videoyu beğendi.

Meme ucu çatlağı başlı başına annenin çok canını sıkan, doğum sonrası anneyi baya zorlayan bir konu. Fakat öncelikle çok büyük bir önlemi var, çocuğa memeyi doğru kavratmak. Doğru pozizyonda bebeği memeye getirdiğimizde ve meme ucunu da doğru kavrattığımızda meme ucu çatlaklarınının gelişmemesini bekliyoruz.

Çatlak eğer geliştiyse yani doğru pozisyon verilmesine rağmen veya doğru kavratılmasına rağmen oluştuysa, öncelikle çocuğun dil bağı kontrol edilmelidir.  Çünkü bazı bebeklerde kısa dil bağı olduğunda, pozisyon desteği ne kadar verilirse verilsin çocuk memeyi düzgün ememeyecektir. Bir diğer yardım silikon uç kullanarak olabilir. Silikon uçla emzirme emmeyi beceremeyen, ilk etepta çok hızlı öğrenemeyen bebekleri destekler. Hem ağzlarını geniş açmayı öğrenir hem de meme ucunu ek travmadan korur.

Daha sonraki bakımda bitkisel veya hayvan kökenli, lanonin kaynaklı olan kremler kullanılabilir. Yalnız iyileşmeyen ve kabuk bağlamayan meme ucu çatlaklarında mutlaka doktor tavsiyesi alınarak krem kullanılmalıdır. Çünkü bu bitkisel kremler ve lanonin dışındaki diğer tüm medikal merhemlerin temizlenmesi gereklidir. Bu sebeple hangisinin ne oranda, günde ne sıklıkla kullanılacağını bir doktor tavsiye etmelidir.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku