Keçi sütü faydasi
 

Süt, bebeğinizin alması gereken vitamin ve minerallerin birçoğunu temin eden ana gıdalardan bir tanesi. Bu yüzden süt seçiminizde dikkatli olmanız, bebeğinizin yaşına ve sağlık durumuna en uygun sütü seçebilmeniz büyük önem taşır.
 
Kalsiyum, protein, potasyum oranı yüksek olan keçi sütü, minik gurmenizin kemik gelişimi açısından faydalıdır. Bebekler için keçi sütü yüksek oranda A ve D vitamini ve bolca B vitamini barındırıyor.
 
Fakat en büyük özelliği inek sütüne göre sindiriminin çok daha kolay olması. İnek sütüne göre keçi sütünün laktoz oranı daha düşük ve hem laktoz intoleransı hem de alerji riski daha az. Fakat unutmayın ki bu, minik gurmenizin keçi sütü içerek alerjiden %100 korunacağı anlamına gelmez. Eğer çocuğunuz süte alerjisi  ya da laktoz intoleransı varsa, keçi sütünü bebeğinize vermeye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Verdikten sonra da 3 gün bekleme kuralını uygulayarak bebeğinizde bir reaksiyona yol açıp açmadığını gözlemlemekte fayda var.

Keçi sütü bebeklere ne zaman verilebilir?
 
Keçi sütünü 1 yaşının altındaki bebeklere vermemek gerekiyor. Çünkü keçi sütü, besin değeri bakımından 0-12 ay arası bebeklerin ihtiyacı olan dengede bir yapıya sahip değil. Örneğin bu yaş aralığında bebeğiniz için en önemli şeylerden biri olan demir bakımından oldukça zayıf. Ayrıca folik asit ve vitamin B6 oranının da oldukça düşük olması 1 yaşından küçük bebeğinizde gelişim bozukluğu, kansızlık gibi rahatsızlıklara yol açabilir.
 
Uyarı
 
Bebek keçi sütü tüketmeye 8. ayını doldurduğu andan itibaren başlayabilir. Fakat bu konuda yine doktorunuzun tavsiyesini ve 3 gün bekleme kuralını uygulamanız önemli. Bu ürünlerde kullanacağınız keçi sütünün pastorize olmasına özellikle dikkat edin.
 

118 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku