Yapılışı

Yeşil mercimek ayrı yerde iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta da kereviz, havuç, patates iyice yumusayıncaya kadar haşlayın. limon rendesi ve hatta biraz da limon suyu ilave edin. Pazıyı en son ilave edin 3-5 dakika kaynadıktan sonra kapatın. Tencereye zeytinyağı koyup kuzu kıyma ile soğanları kavurun, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine haşlanmış sebzeleri ve haslanmış yeşil mercimeği de ilave edin. İyice karıştırın ve  birkaç dakika daha kaynatın. Altini kapatın biraz kimyon, kuru nane ekleyin. Dilerseniz robotton geçirip sunabilirsiniz. Kaseye çorbayı koyduktan sonra birkaç kasık yoğurt da koyabilirsiniz.

Püf Noktası

Yeşil mercimek ayrı haşlanıyor, böylece çok iyi pistiğinden emin oluyoruz. Pazıyı haşlanan sebzelere en son katınca çok uzun süre kaynamıyor ve vitamini kaybolmuyor.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın. 1 yaşından küçükler için limon kullanmayın!

Aklınızda Bulunsun

Bu çorba demir protein B vitaminleri ve lif yönünden çok zengin ve çok doyurucu.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.