Yapılışı

Nohutu yıkayıp, bir miktar suyla pişirin. suyunu süzüp blenderdan geçirin
Bütün malzemeyi, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerine nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin
İstediğiniz şekli verip pişirin

Püf Noktası

Nohutu pişirmeye hazırlamak için iki yönteminiz var. Tencereye 1 bardak nohuta 2-3 ölçek su hesabıyla nohut ve su koyun ve beş dakika kaynatın. Daha sonra ateşten alıp bir kenarda iki saat bekletin. Bu birinci yöntem...

İkinci yöntem ise, yıkadığınız nohutları yine 1 bardak nohuta 2 bardak su olacak şekilde bir tencerede ıslatıp beklemek. Araştırmalar bu sürenin en az 4 saat olması gerektiğini gösteriyor. Bu dört saatin sonunda nohutun içindeki fitaz enzimler aktive oluyor. Dilerseniz nohutu bir gece önceden ıslatıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz.

Uyarılar

Nohut da diüretik yiyeceklerden biri. Bebeğiniz ishal sorunu yaşıyorsa yiyecekleri arasında nohut olmamasında fayda var.

Buğday içeren tüm ürünleri bebeklere dikkat ederek vermelisiniz. Buğday gluten içeriyor ve bebekler glutene karşı çok hassaslar. Gurme Bebek bebeklerinize buğday ürünlerini 8. aydan itibaren vermenizi tavsiye ediyor. Lütfen buğday ürünleriyle ilgili doktorunuza danışın.

Aklınızda Bulunsun

Nohutu haşladığınız ya da ıslatığınız suyu pişirme sırasında kullanmayın. Suyu döktükten sonra nohutları suyun altında iyice yıkamanız gerek. Bu sayede nohutun bebeğinize gaz yapma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.

Nohutu pişirirken bir tutam kimyon ya da muskat cevizi rendesi katarsanız gazı gidermeye bu da yardımcı olacaktır.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.