Küçük gurmeniz katı gıdaya geçtiği zaman hangi yiyecekleri verip hangilerinden sakınmak gerektiği çok bilinmezli bir denklem haline gelebiliyor. Bazı yiyecekler söz konusu olduğunda bu denklem daha da zorlaşıyor. Sarımsak bunlardan biri... 
 
Bazı kültürlerde bebekleri sarımsakla tanıştırmak konusunda çok temkinli davranılıyor. Bazı kültürlerde ise tam aksine anneler bebekleri katı gıdaya geçer geçmez sarımsakla tanıştırıyor.

Sarımsak faydalari
 
Sarımsağin faydasi sonsuz...Bir kere vücudun direncini arttıran yiyeceklerden biri... Soğuk algınlığına birebir. Bunun nedeni içinde barındırdığı allicin adlı bir madde. Allicin, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip. Sarımsağın keskin kokusunun da sorumlusu aynı zamanda. Sarımsağın ayrıca anti-enflamatuar özelliği var, yani ileriki yıllarda bebeğinizin astım olma riskini azaltıyor.
 
Diş sarimsak da tıpkı soğan gibi bebeğinizin demir emilimine yardımcı oluyor...
 
Sarmısak içinde C vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini, manganez, selenyum, potasyum ve demir barındırıyor.

Aklınızda bulunsun
 
Sarimsak kuru olarak da bulunabiliyor. Encak eğer bebeğinizin sarımsağın faydalarından tam olarak yararlanmasını istiyorsanız, sarımsak tozları yerine çiğ sarımsağı tercih edin.  Dilerseniz minik minik parçalayabilir, ezebilir ya da rendeleyebilirsiniz. Sonra da yemeklere koyabilirsiniz. Uzmanlar sarımsağı ezdikten sonra bir 10 dakika bekletmenizi öneriyor. Hemen yemeğin içine koyup pişirmeyin. Bu 10 dakikalık tenefüs sarımsağın içindeki allicin maddesinin iyiden iyiye açığa çıkmasını sağlayacaktır. Sarımsağın içindeki allicin bu sayede bebeğiniz için bir antibakteriyel ve antiviral etkisi gösterecektir.  Bunun dışında sarımsağı çok pişirmemek de iyi bir fikir. Bu sayede içindeki besin değerlerini kaybetmeyecek.
 
Bir de sarımsağın kokusundan şikayetçiyseniz, sarımsak yedikten sonra maydanoz çiğnemenin bu kokuyu giderdiğini aklınızda bulundurun. Bebeğinizin kokmasını istemiyorsanız mamasının içine biraz da maydanoz karıştırın.
 
Sarımsağı sebze pürelerinizin içine de koyabilirsiniz.
 
Uyarı
 
Her şeyden önce sarımsağa da tıpkı diğer yiyeceklere yaptığınız taktiği uygulamanız gerekiyor. Evet biz onu yemeklerimizi tatlandırmak için kullanıyoruz ama küçük gurmeniz için yepyeni bir yiyecek. Bebeğinize sarımsak verirken alerjisi olmadığından emin olduğunuz bir yiyecekle verin. Yani sarımsakla birlikte başka yeni bir yiyeceği tanıştırmayın. Ondan sonra da üç gün bekleme kuralını uygulayın... Bunun dışında bebeğinize sarımsaklı bir yiyeceği vermeden önce mutlaka kendiniz bir tadına bakın. Bazı sarımsakların tadı çok keskin olabiliyor.
 
100 gram sarımsakta;

Protein 6.36 gram
C vitamini 31.2 mg
A vitamini 9 IU
Sodyum 153 mg
Potasyum 401 mg
Kalsiyum 181 mg
Selenyum 14.2 mcg
Fosfor 153 mg
Magnezyum 25 mg
Manganez 1.672 mg

185 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku