Anneler çalışmaya başlamadan aylar öncesinden süt biriktirmeye başlayabilirler. Bunun için elektrikli ve el pompaları mevcut. Hatta anne zor durumda ise eli ile bile sütünü sağabilir.

Ticari saklama poşetleri ya da steril kavanozlar aracılığıyla bu sütler 6 ay süre ile hiçbir özelliğini kaybetmeden derin dondurucuda saklanabilir. Her sağımdan sonra poşeti/kavanozu kapatıp üzerine özel cam kalemi ile sağım tarihi yazılmalıdır. Anneler pratiklik açısından sağılan miktarı da buraya not düşebilirler. Sağılan sütler buzdolabının kapağında 24 saat, oda ısısında ise (aşırı sıcak bir yaz günü değil ise) 1 saat saklanabilir.

Dondurulmuş anne sütü cezvede veya mikrodalgada ısıtılmamalı. Mikrodalgada ısıtma sütün protein yapısını, vitamin yapısını bozabilir ve süt, ışınsal olmasa da radyasyona maruz kalabilir.

Süt buzluktan indirildikten sonra birkaç saat oda sıcaklığında erimesi beklenmeli ve daha sonra benmari usulü ılık suyun içine sütün bulunduğu muhafaza kabı yerleştirilerek ılıştırılmalıdır. Anne sütü bu şekilde doğru sıcaklığa geldiğinde biberona aktarılarak bebeğe verilebilir.

Bebek içtiği sütü bitirmedi ise ve anne biberon içinde kalan süt miktarını dökmeyi arzu etmiyorsa bu sütü bir defaya mahsus buzdolabında kısa bir süre muhafaza ederek en fazla yarım-bir saat içinde yeniden ılıştırıp bebeğe verebilir ancak bu çok da önerilmemektedir. Bir miktarı içilmiş olan sütün daha uzun sürelerle muhafaza edilip tekrar tekrar verilmesi uygun değildir. Hele ki tekrar dondurulması asla tavsiye edilmez ve sağlık açısından uygun değildir.

88 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku