Yapılışı

Hurmayı biraz suda bekletip kabuklarından ve çekirdeğinden ayırın. Yumurtayı iyice çırpın. Sırası ile hurma, tahin, süt ve yağı 5'er dakika iyice homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Unu ve karbonatı birlikte eleyin. Çırptığınız karışıma ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzümleri ekleyin. Karışımı dilediğiniz şekilde kaplara dökün. 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet şeker bal olsun :)

Püf Noktası

Hurmayı bu tip tariflerde şeker yerine doğal ve sağlıklı tatlandırıcı olarak kullanıyoruz. Islatıp kabuğundan ve çekireğinden ayırdığınız hurmaları rondudan geçirerek püre haline getirip, daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın!

Aklınızda Bulunsun

Tarifin en altındaki linklerde bu tarifte kulanılan malzemeler hakında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca bir çok konuda faydalı bilgilere de ulaşabilirsiniz bu linklerden.

Diğer 12-18 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.