Yapılışı

Hazırladığınız un karışınından bir çorba kaşığı unu çok hafif kavrulduktan sonra, oda sıcaklığındaki 60 ml süt yada 70 ml su yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırılmaya devam edilir.

Püf Noktası

Bütün unları ağzı kapalı bir kap içinde iyice karıştırılıp, günlük muhallebileriniz için buzdolabınızda herzaman hazır bekleyebilir. Hazırladığınız karışımı çabuk tüketmeyecekseniz, yulaf unu çabuk acıdığı için tüm karışımın tadını bozabilir. Isterseniz muhallebiyi yaparken bir çay kaşığı kadar ekleyin ama dolapta bekleyecek karışıma koymayın. Bnların hepsini organik tüketmeye ve buzdolabında saklamaya çalışın.

Uyarılar

Bir yaşından küçük gurmeler için süt ve mısır unu kulanmadan tarifi uygulayın.
İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için mutlaka doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Aklınızda Bulunsun

Muhallebinizi tatlandırmak için ılıdıktan sonra pekmek ekleyebilirsiniz yada bir küçük cevze içinde 2 adet kuru kayısıyı küp küp kesip yumuşayana kadar kaynattıktan sonra muhallebinize ekleyip blenderda karıştırabiliriniz.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.