Yapılışı

Köfte toplarını hazırlamak için kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber karıştırılır, misket büyüklüğünde toplar yuvarlanır -yuvarlarken elinizi suya batırabilirsiniz- köfte topları una bulanır ve az yağda biraz kızartılır. Çorbayı hazırlamak için yıkanmış pirinç, yumurta, yoğurt, un karıştırılır, üzerine su eklenip karıştırılır. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir, kaynadıktan sonra pirinçler pişmeye yakın -pirinçler uzayınca- haşlanmış nohut ve köfte topları da eklenir, beş dakika daha pişirilip tuz ve ertilen tereyağı-nane karışımı çorbaya eklenir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Çorba ılıyana kadar tencerenin kapağını kapatmazsanız ve tuzu piştikten sonra eklerseniz yoğurt kesilmiyor.

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.1 yaşından küçük gurmeler için yumuranın sarısını kulanın sadece.

Aklınızda Bulunsun

Çorbayı pişirmeden önce unu, kokusu çıkıncaya kadar kavurup ekleyebilirsiniz. Minik köfte toplarını önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece diğer çorbalara da pişmeye yakın ekleyebilirsiniz.

Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.