Yapılışı

Bezelyeyi blendırdan geçirin.
Avokadoları ezin.
Avokado ve bezelyeyi yoğurt ile iyice karıştırın.
Arzu ederseniz içine ufalanmış tam buğday ya da çavdar ekmeği karıştırabilirsiniz.
İsteğe göre ekmek yerine haşlanmış esmer pirinç ekleyebilirsiniz.

Uyarılar

Buğday ununda gluten var. bebeğinizde alerjiye neden olabilir. Gurme Bebek 9. aydan önce buğday unundan yapılan yiyecekleri önermiyor. 9. aya kadar bu tarifi ekmeksiz uygulayabilir ya da haşlanmış tam pirinçle karbonhidrat açısından zenginleştirebilirsiniz...

Aklınızda Bulunsun

Çocuğunuz parmak yiyecek yemeye başladıysa bu karışımı ekmeğin üstüne sürüp eline de verebilirsiniz.  
 
Bu tarifin ne kadar pütürlü olacağı size ve bebeğinize kalmış. Ama unutmayın bebeklerin erken aylarda biraz pütüre alışması önemli. Bebeğiniz ilerde pütürleri reddederse ve uzun bir süre blendır en yakın arkadaşınız olarak kalacaktır! Ama tabii ki  siz her zaman küçük gurmenizin sinyallerini gözlemleyin, pütürleri onun ihtiyacına göre ayarlayın. 
 
Sebzeleri çok suda haşlarsanız hem besin değeri zarar görür hem de mamanız çok sulanır.

Esmer pirinç, son dönemlerde uzmanların sıklıkla tavsiye ettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. İçerdiği Manganez hayati bir önem taşır. Esmer pirinçi haşlamadan önce uygun bir süre ılık ya da sıcak suda bekletirseniz pişirmesi kolay olur. 


Yazar : Seda Sümer | Diğer Tarifleri
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
Diğer 6-8 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.