Yapılışı

Yeşil mercimeği 1 gece önceden ıslatın.
Mercimekleri süzün. Islattığınız suyu atın.
Mercimekleri küçük bir tencereye alın. Üç parmak üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve iyice pişinceye kadar haşlayın. Mercimekler suyu tamamen çekmesin. Gerekirse üstüne biraz daha su ekleyin.
Hafif sulu bıraktığınız mercimeğe bulguru ekleyin, bulgurun şişmesi için  tencerenin kapağını kapayın.
İnce ince doğranış soğan, sarımsak, salça ve maydanozu bir tavada hafifçe kavurun.
Bulgur şişince tavada kavurduğunuz karışımı ekleyin ve ikisini birlikte yoğurun.
Malzemeler iyice birbirine geçince köfte büyüklüğünde parçalara bölün.

Püf Noktası

Suyu ilk başta çok fazla koymayın, gerekirse sonradan ekleyin. Fazla sulu kalırsa köfteleriniz fazla yumuşak olacaktır. Küçük gurmenizin parmaklarıyla rahatça tutabilmesi için köftelerin biraz kıvamlı olmasında fayda var.

Mercimek, bebeğiniz için en önemli yiyeceklerden biri. Mercimek hakkında detaylı bilgiye ve daha fazla tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Uyarılar

Yeşil mercimek ve bulgur bebeğinizde gaz yapabilir. Küçük gurmenizin gaz problemi varsa baklagile başlama ayını erteleyebilir ya da çok küçük miktarlarda vererek başlayabilirsiniz. Bebeklerde gaz sorunu için tıklayın.  
 
Turunçgillere 12. aydan itibaren başlanabiliyor. Bebeğiniz 12 aydan küçükse bu tariften limonu çıkartabilirsiniz. Ya da doktorunuza danışarak çocuğunuzun nasıl tolere ettiğini anlamak için az miktarda limon ekleyebilir, zamanla arttırabilirsiniz.Turunçgillere neden 12. aydan sonra başlanıyor?
 
En az bir yaşına  kadar bebek yiyeceklerine tuz konulmaması öneriliyor. Bebeğiniz bir yaşından küçükse bu tarifi tuzsuz uygulayın.