Uzm. Dr. Anıl Yeşildal  ve Emzirme Uzmanı Tijen Eren bebeğin ilk ayda biberonla tanıştırılmamasını öneriyorlar. Bebeğiniz emmek istemiyorsa bu ilk dönemlerde iğnesi çıkarılmış bir şırınga, damlalık, kahve fincanı, kaşık yardımıyla süt içirmeyi deneyin. Emzirmeyi teklif etmeyi hiç bırakmayın. Bu dönemde sütünüzü sağmaya devam edin ki sütünüz de azalmasın.

Bazı bebeklerde görülen, 6. ayda başlayan Emme Grevini ise Emzirme Danışmanı ve Hamile eğitmeni Esra Ertuğrul anlatıyor:

Emme grevinin nedenini bulmak her zaman mümkün olmaz. Bu süreçte annenin sabırlı olması gerekir.

  • Annenin kullandığı deodorant, sabun veya parfüm değişikliklerine tepki olabilir.
  • Anne stresli ise, (aile sorunları, seyahatler vb…) bu bebeği de olumsuz etkiler. Anne fark etmese de bebeğine farklı davranıyor olabilir. Bebekler en küçük farklılığa bile çok hassastır.
  • Bebeğin beslenme konforunu olumsuz etkileyecek bir rahatsızlığı (kulak iltihabı, burun akıntısı, dudak yarası gibi…) varsa emmek istemeyebilir.
  • Anne bebeğin alıştğı besleme koşulları değişmişse bebek buna da tepki olarak emmek istemeyebilir. (Yeni bir işe başlamak, bebeği bakıcıyla alışılagelmiş saatlerden daha fazla bırakmak, yoğunluktan ötürü beslemeyi kesmek gibi…)
  • Anne bebeğine fark etmeden sert bir tepki verdiyse ve bebek de bundan korktuysa grev yapabilir.
  • Bebeğin bir yerinde bir nedenle ağrı varsa, örneğin diş çıkarıyorsa bu şekilde tepki verebilir.

Bu dönemde anne sütü verme konusunda sabırlı olmanız en iyisidir. Bu günlerde 3- 4 saat aralığıyla emzirmek, emmiyorsa sağarak sütün devamlılığını sağlamak önemlidir. Yukarıda sayılanları tek tek kontrol edin, sebep bunlardan biri değilse çocuk doktorunuzla mutlaka konuşun.

Esra Ertuğrul
http://bebeimgeliyor.blogspot.com

81 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku