Bebekler diş çıkarma sürecine henüz anne karnındayken başlıyor. Siz hamileyken, bebeğinizin ileride süt dişlerine dönüşecek olan diş kökleri gelişiyor. Bebeklerin büyük çoğunluğu 6-7 ay arasında ilk dişlerini çıkarırlar. Minik Gurmelerin pembe diş etlerinin yerini ağız dolusu dişe bırakması ise ortalama 3 yıla yayılan bir süreç.   Ancak herşeyde olduğu gibi diş çıkartmada da bebeklerde farklılıklar görülebilir. Bazı bebekler 3-4 aylıkken diş çıkartabiliyor, bazılarında ise 12-16 aylıkken dişler geliyor. Kalıtımsal bir durum olduğundan dişin çıkma zamanı anne ve babadan geçen özelliklere göre de değişebiliyor.   İlk olarak santral kesici dişler, sonra lateral kesici, bunu takiben de kanin (köpek dişi) çıkar.En son ise 2 yaş civarında ağzın en gerisinde alt ve üst çenelerde bulunan azı dişleri çıkar. 3 yaşına geldiğinde artık bebeğinizin 20 adet süt dişi çıkmış olur. Bu süt dişleri ortalama 6 yaşına kadar minik gurmenizle kalır, daha sonra yerini gerçek dişlere bırakırlar.  Ne zaman olursa olsun, siz o ilk dişi gördüğünüzde bir resim çekip, tarihini de anı defterinize not düşmeyi aman unutmayın! 
 
Bebeklerin diş çıkarma sırası genel olarak şöyle olmaktadır:

Ön santral dişler: 6-10. ay
Lateral (yan diş): 9-12. ay
Kanin (köpek dişi): 15-21. ay
Birinci azılar: 13-18. ay
İkinci azılar: 24-33. ay  
 
 

556 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku