A VİTAMİNİ: Balık, yumurta sansı, bitkisel sıvı yağ, kayısı, havuç, domates, ıspanak, brokoli, şeftali gibi yeşil-san sebze-meyveler bol A vitamini içerir.
 
C VİTAMİNİ: Maydanoz, yeşilbiber, ıspanak, asma yaprağı, brokoli gibi koyu yeşil sebzeler, turuncu meyveler, kivi, çilek, kızılcık, kuşburnu ve kirazda yoğun olarak bulunuyor.
 
E VİTAMİNİ: Yağlı tohumlar (badem, ceviz, fındık), yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde bulunur.
 
FLAVONOİDLER: Soğan, sarımsak, pırasa, patates, lahana, karnabahar, kırmızıbiber, ıspanak, çilek, elma, vişne, kiraz, erik, siyah üzüm, kırmızı şarap, turunçgiller ve yeşil çay.
 
SELENYUM: Deniz ürünleri, tahıllar, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak ve yumurtada bulunuyor.
 
ÇİNKO: Et, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri ve balıkta bulunur.
 
OMEGA3 YAĞ ASİTLERİ: Yağlı balıklar (özellikle somon), semizotu, ceviz, badem, fındık, keten tohumu, soya filizi, kivi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, çörek otu yağı, kanola yağı, soya yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde de bulunur.

207 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku