Merhaba Gurme Bebek Ebeveynleri;

Mutluluk kurabiyemin sağlıklı gelişimi için, doktorumuzun tavsiyelerine ek olarak ve kızımın bakımı için bize yardımcı olan Belma Teyzemizin " Ne o öyle bulamaç gibi? Bu çocuğun damak zevki olmayacak mı?" tarzında cümlelerinden çıkışla yapmış olduğum gurur sonucunda; internette yoğun Ar-Ge çalışmalarına giriştim. Arayan bulur düşüncesinden mütevelli, Gurme Bebek ile tanıştım. Yeni tatlar ve aşırı sağlıklı atıştırmalıkları bir arada sunmanın türlü yollarını keşfetmenin vermiş olduğu olgunluk hissi ile atmasyon, uydurmasyon ve her şeyden önce sofra şekersiz, taze, misler gibi atıştırmalıklar yapmaya başladım. Belma Teyze'ye de "Bir zamanlar acemi ama gururlu bir anne vardı" geri bildirimimi yapmayı da ihmal etmedim.

Şimdi kızım 27 aylık, ismi İpek. Afiyetle yemeğini yiyor. Tamam tamam, öyle şipşak hızlılığında bitirmiyor tabağını, çeşitli animasyonlar tarafımca sağlanıyor pek tabii. Son zamanlarda ise bebek adımları ile kendi yemeğini kendisi yemeğe başladı ama, bu parmak yiyecek hususunu biraz farklı algılamış olma ihtimalimiz de yok değil hani. Bir de tam olarak kendisi yemeye başlarsa artık sırtımız yere gelmez eminim. Ben de onun yedikleri ile beslendiğim için hamilelik kilolarını da kolay verdim bu arada, her eve lazım sağlıklılığında bu site inanın. Sonuç olarak her bünyeye sonsuz yararlı gelen Gurme Bebek'ten ek gıda serüvenine başladığımızdan beri neler neler öğrendim ve her geçen gün öğrenmeye devam ediyorum.

Misal, avokadoyu Gurme Bebek ile keşfettim ve öyle sevdim ki, hayallerimdeki evde ne pembe panjur, ne de yeşil kapı, bir tek avokado ağacı isteyecek kadar. Tam buğday unu, tam pirinç unu öğrendiklerimden sadece bir kaçı. İpek tosbağacığım daha 6 aylıkken, tam pirinç alarak el değirmeninde çekip çekip, kendisine tam pirinç unlu mamalar mı hazırlamadım; Avokadoyu bekletmeden soymaya mı çalışmadım, sonra tarumar ettim o cağnım meyveyi o ayrı, ama olsun "Severek öğrendim neticede" diyerek kendimi avutuyorum o zamanki saflığımı yad ederek. Anneliğin iflah olmaz şaşkınlığı ile acemiydik en yoğunundan. Daha neler neler oldu da, şimdi bu ilk yazım, en azından birazcık da olsa karizma hususu da mühim, çok ileriye gitmemem gerektiğini düşünerek avokadoyu tarumar ettiğim gerçeğini bir daha açılmamak üzere tarihin tozlu sayfalarına doğru yönlendiriyorum. Ok işaretlerini takip ediniz!

Şimdi ise titiz bir laborantın çalışma prensibinden yola çıkarak, yapmış olduğum çalışmaların neticesinde sofra şekersiz, tamamen doğal şeker kaynakları ile üretilmiş, temiz yemekler ve atıştırmalıklar yapıyorum. Çayımı yudumlarken içim rahat, İpek'in hapur hupur atıştırmaları yemesine bakıyor, hayatın tadını çıkarıyorum. Tabii bu arada boş durmuyorum; Çamaşır, bulaşık, ütü, park, bostan derken günün nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ve bütün bunlardan edindiğim deneyimleri paylaşmak için can atmaya başladım. Nerede bir anne adayı görsem bir tıkla yanaşıyorum yanına, başlıyorum anlatmaya... Ayrıca baktım ki benim boncuk höpür höpür mideye indiriyor yaptığım aşırı sağlıklı atıştırmalıkları ve yemekleri, ben de bunu fırsat bilerek tariflerimi Gurme Bebek'te sizlerle paylaşmaya da başladım. Gönderdiğim tarifler yayınlanmaya başladı, hatta iki tarifim haftanın tarifi seçildi. Mutluluğumu varın siz düşünün.

Bundan sonra da bu köşeden minik mikrobum ile edindiğimiz deneyimleri, önerileri ve tavsiyeleri paylaşmaya başlayacağım. Çok heyecanlıyım. Benim heyecanım nedeni ile maaile heyecanlıyız, öyle ki; Ünlü bir reklamda figüran olarak yüzünün silüeti çıkacak şekilde rol alan ikinci kuşak kuzeni izlemek için ellerinde çekirdeklerle üç kişilik kanepeye onbeş kişi oturmaya çalışan akrabaların heyecanı ile yayımlanacak ilk yazımı bekliyorlar...

Hadi çekirdekler benden...

Sevgiler...

Zeynep


Yazar : Zeynep Guneştan
11 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku