Bayram tatilini bitirmiş, yıllık iznine çıkmış, tatil konusunda ununu elemiş eleğini asmış tüm ebeveynlerin şehirde tatil simülasyonunu başarı ile devralan havuzları seviyoruz. Yazın en güzel üçlüsü deniz, kum, plajın yerini tutamaz olsalar dahi, yine de faydalı bir aktivite olduğuna inanıyoruz. Tatilde bol bol yüzmenin vermiş olduğu kondisyonun da faydası ile formuna dikkat etmek isteyen ebeveynler için birebir bir kere. Minik mikroplar da bir o kadar çılgınca eğleniyorlar.

Her ne kadar çılgın partilerin ev sahibi olsa da havuz işi ciddi bir iştir. Suyun şakası olmaz, bu yüzden maksimum güvenlik önemleri ile havuza gitmemiz önemli. Müessesemiz bu konuda son derece titiz. Hem minik mikrobumuzun havuzdaki eğlencesine gölge düşürmeden, hem de endişeden midemize yumruk yemişe dönmeden, kahkahası bol, eğlencesi dolu dolu havuz günleri Amerika başkanını koruyan ekipten eğitimli bir güvenlik paketi hazırlamayı başardık. Tabii mavi hapı alırsanız, kırmızı hap sizin bu yazıyı okumanıza mani olacaktır.



- En öncelikli, ilk, en başta, dünya bir toz bulutuydu tadında bir başlangıçla minik mikrobumuz ile gideceğimiz havuzun güvenli ve temiz olup olmadığını teyit ediyoruz.

- Minik mikrobumuz her hangi bir sebepten ötürü rahatsız ise veya bizde bir limonilik varsa başka bir güne programımızı yapıyoruz.

- Tüketim çılgınlığına ortak olmadan ama aynı zamanda keyifle zaman geçirmek için koruma faktörü olan iki adet uzun kollu mayo alabilirsiniz. Kapalı havuz ise içimiz rahat mayomuz olması yeterli.

- Yüksek koruma faktörlü ebeveyn özelliğini de tabi ki unutmadık. Minik mikrobumuzun yanından katiyen ayrılmamak birincil önceliğimiz. Özellikle iyi yüzme bilen ebeveynlerin çocuklara eşlik etmesinde yarar var “Biliyorum ama şöyle böyle” söylemi gereçli değil.

Zira bu küçük bireyler yaş ilerledikçe “Ben atlarım, ben yüzerim, hatta bak ben uçabiliyorum da” diyebilirler inanmayınız, dik duruşunuzu asla kaybetmeyiniz.

- Havuza giderken anayasanın değiştirilemeyen üç maddesini aratmayacak kurallar koyarak ön bilgilendirmemizi de eksik etmiyoruz. Asla değiştirilemeyecek kurallarımız olduğunu bilmeli, eğer bu kurallardan birine dahi uymuyor ise o zaman çok sevdiğimiz sulu aktivitelerden bir süre uzak durmayı da göze alması gerektiğini de anlamasını sağlamalıyız.

Kurallar çok basit:

- Kesinlikle ebeveyn kontrolünün dışında havuza girilmez - Kolluksuz, simitsiz, can yeleksiz, ebeveynsiz havuza girilmez, atlanılmaz, uçmaya çalışılmaz.

- Zıplamaya ve break dans yapmaya çalışmak tehlikeli ve yasaktır.

- Kaymaz tabanlı terlikler süs değildir asla çıkarılmaz, değiş tokuş edilmez, kauçuk olduğu için yumuşak olması ısırılabilineceği anlamına gelmez.

- “Gerenimo” atlayışlarını müessesemiz hiçbir şekilde kabul etmemektedir.

- Havuza girmeden önce su etüdü yapıp duş alınmalıdır.

- Sık sık tuvalete giderek her hangi bir kaçak olmamasına azami özen gösterilmelidir.

- Her ne kadar çok aşırı sağlıklı olsa dahi yemekten hemen sonra havuza girilmesine de müsaade edilmemelidir.

- Ahenkle dans eden saçlarımızı havuzdaki eğlencemiz için toplamalı ve aşırı şirin bonelerimizi de takmayı unutulmamalıdır.

Tüm ekipmanı hazır etmenin, güvenlik, hijyen ve fiziksel koşulları sağlamanın yanı sıra çok mühim bir husus da sakinlik. Minik mikroplarımız bizim birer kopyamız, biz ne yaparsak aynısını onlar da yapıyor, yapmak istiyor. Duygu durumlarımızdan anında etkilenen bu minik mutluluk kurabiyelerinin sudan korkmaması, ayrıca çılgınca cesarete girişmemesi için her konuda poker yüzlü olan, sakinliğini ve serinkanlılığını koruyan biz muhteşem ebeveynler aynı formumuzu havuzda da koruyoruz.

Minik mikrobumuz yüksek voltajlı enerji harcaması yapacağı için evde hazırladığımız kendi yapımımız fıstık ezmeli sandviçler çok işe yarayacaktır. Havuza girmeden en erken yarım saat önce yemek yemiş olması da gerekmekte. Havuzdan çıktıktan sonra da bir süre her hangi bir yiyecek maddesi almamasına özen göstermekteyiz. Hafif meyve püreleri, süt ve evde hazırladığımız sandviçler en olmadı meyve salataları da enerjiyi tekrar toplamada fayda sağlayacaktır.

Havuz seçimine gelince;

Uzmanlar üç yaş öncesine kadar normal havuzlarda minik mikropların yüzmesinin içerdiği kimyasal bileşenlerden, sıcaklık koşullarından ve temizlik standartlarından dolayı önermiyor. Üç yaştan sonra profesyonel kulüplerde gönlünce eğlenebilecekler o kesin bilgi. Ondan önce ise, onların vücut ısısına uygun, ergonomik kullanışlılığa sahip, hijyenik havuzlar mevcut tabii şimdilik metropollerde. 6.aydan itibaren denize girebilen minik mikroplar için yaşadığınız şehirde onların da eğlenebileceği bir havuz yoksa evdeki minik havuzlar da suyu sevmesini sağlayacaktır.

Bol sulu eğlenceler.

Zeynep Guneştan

Fıstık Ezmesi



Daha önce deneme fırsatı yaratmadığımız için yüksek mertebede keşke dediğimiz fıstık ezmesini çok ama çok sevdik. Öyle ki kahvaltıya tüm eşi dostu davet edip galon galon fıstık ezmesi yapmak istiyoruz. Pratik yapılmak istenilen kahvaltılarda  ve yüksek voltaj isteyen aktivitelerde örneğin plajda havuzda ara öğün atıştırması için biçilmiş kaftan olabilecek enerjiye sahip ve %100 doğal ve şekersiz ve katkı maddesiz ve şahane leziz...

Muhteviyatı;

1 su bardağı fıstık 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı bal
Yarım çay kaşığı tuz

Tarifi ise şöyle;

Almış olduğumuz kabuklu yer fıstıklarını ayıklıyoruz. Minik mikropların damak zevkine uygun olarak diğer gerekli malzemeler tedarik edilerek hepücünü robottan geçiriyoruz. Asıl püfür noktası ise; Sürülebilir şahaneliğine ulaşana kadar beş dakikada bir beş dakika mola verilip yağının çıkmasını sağlıyoruz. Robotla olan münasebetimiz bittikten sonra kavanoza koyup buzdolabında bir hafta süre ile saklayabiliriz. Bir haftayı görmüyor zaten, maaile yeniliyor iki günde...

Afiyet bal şeker...


Yazar : Zeynep Guneştan
3 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku