Günümüz çocukları kıvrak zekaları ve yaratıcılıkları ile birçok konuda olduğu gibi doğum günü kutlama konusunda da eski nesillerden daha farklı beklentiler içinde. Evde akrabalar ya da birkaç arkadaşla mumları üfleyip, pasta yemek zamane çocuklarının beklentilerini karşılamıyor. Doğum günü partisindeki yaratıcı, renkli, eğlenceli ve sürprizlerle dolu anların hayalini aylar önceden kurmaya başlıyorlar. Çocuklarımızın bir yaş daha büyüdüğü bu özel günlerinde bizlerin de en büyük mutluluğu onların hayallerini gerçekleştirerek unutulmaz anlar yaşatmak oluyor. Parti planlarken; ilk adım olan temayı belirlemek için, çocukların sevdiği çizgi film kahramanları, masallar, oyunlar ya da en sevdiği renkten yola çıkabilirsiniz. Yine faydalanabileceğiniz profesyonel destek veren parti evlerini buraya tıklayarak bulabilirsiniz.

Erkek çocuklar için parti temaları

1. Örümcek Adam Partisi: Büyük küçük herkesin gözdesi Örümcek Adam, doğum günü parti konseptleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Kırmızı ve mavi renklerle tasarlanabilecek temanın olmazsa olmazı şüphesiz minik kahramanınızın giyeceği Örümcek Adam kostümü! Masa örtüsü, tabaklar ve bardaklar kırmızı ve mavi tonlarında olabileceği gibi Örümcek Adam görselli olarak da hazırlanabilir. Doğum günü partilerinde mutlaka yerini alan balonlara, Örümcek Adam formunda büyük ve ayaklı balonlar da ekleyerek çocukğunuzun şaşkınlığını artırırken Örümcek Adam posterleri ile ortamı renklendirebilirsiniz. Ağ şeklinde pinyata ve son trend hediyelikler için de Örümcek Adam maskeleri kullanabilirsiniz.

2. Arabalar Partisi: 3-4 yaş erkek çocuklarının gözdesi Disney’in Arabalar filmi keyifle hazırlayabileceğiniz parti konseptleri arasında yerini alıyor. Karakterlerin yer aldığı süslemeler, balonlar, masa örtüleri ve bardaklara alternatif olarak yarış pisti havası yaratacağınız süslemeler ve malzemeler de kullanabilirsiniz. Trafik işaret levhalarından yardım alabilir, trafik işaretlerini duvar süslemesi için de kullanabilirsiniz. İkram masanızı kocaman bir Şimşek McQueen'li pasta ile tamamladığınızda çocuğunuzu ve arkadaşlarını çok mutlu edeceksiniz! Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz Cars karakterli sütlerden davetlilere ikram ederken minik hediyelikler için arabalar karakterlerini tercih edebilirsiniz.

3. Korsan Partisi: Küçük hazine avcılarının vazgeçilmez temalarından biri olan korsan partisi için korsan haritalı bir davetiye hazırlayarak işe başlayabilir, davetiyeleri minik şişelere koyarak davetlilere iletebilirsiniz. Partide; papağanlı, kuru kafalı, gemili balonlara yer verebilir, bardak, tabak, peçete ve süslemeler için de korsan bayrakları, iskelet, kuru kafa ve korsan haritalarını kullanabilirsiniz. Korsan kostümlü doğum günü sahibi çocuğunuz, arkadaşlarına korsan göz bantları, bandana ya da korsan şapkası hediye ederek minik korsanların yüzünü güldürebilir. Pinyata seçiminizde de korsan bayrağı ya da korsan gemisini tercih edebilirsiniz. Para çikolatalarını masa dekorasyonunda kullanarak temayı parıltılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

4. Ninja Kaplumbağalar Partisi: Uzun yıllardır çocukların en sevdikleri kahramanlar arasında olan Ninja Kaplumbağalar, parti temalarının da vazgeçilmezlerinden. Ninja Kaplumbağa kostümü bu temanın olmazsa olmazlarından. Ninja Kaplumbağalar’ın göz bantlarından partiye girişte hediye etmeniz davetlilerin de konsepte adapte olmasını sağlar. Masanızı yeşil bir masa örtüsü ile hazırlayabileceğiniz gibi konsepte özel üretilmiş masa örtüleri, tabak, bardak ve peçeteleri de kullanabilirsiniz. Ninja Kaplumbağalar’dan oluşan pastanızın yanına Ninja Kaplumbağalar'ın vazgeçilmezi pizzayı eklemeniz konseptinize neşe katar. Renkli maskeler takılmış, Ninja Kaplumbağa suratlı yeşil elmalar da bu konseptin ikramlıklarında davetlilerin ilgisini çeker.

Kız çocuklar için parti temaları

1. Karlar Ülkesi: Parti hazırlıklarına partinin yıldızına yakışır bir Elsa kostümü alarak başlayabilirsiniz. Mavi, beyaz ve gümüş tonları bu tema için seçilebilecek ideal renklerdir. Tavandan sarkıtacağınız kar tanesi formunda folyo balonları Karlar Ülkesi tabak, bardak, peçete ve süslemeleri ile tamamlayabilir, yere beyaz pamuklar saçarak minikleri karlarla dolu bir dünyaya davet edebilirsiniz. Geyik ve kardan adam formlu süslemeler de tema da tamamlayıcı olarak kullanılabilir. Kar tanesi süslemeli kurabiyeler, Karlar Ülkesi temalı kürdanlar kullandığınız ikramlarınız ya da su şişelerine takacağınız minik atkılar da davetlilerin ilgisini çekecektir.

2. Prenses Sofia: Konseptinizi Prenses Sofia olarak belirlediyseniz, partinizde kullanacağınız tonları mor ve lila ağırlıklı tercih edebilirsiniz. Giriş kapı süslemenizi şato olarak belirleyerek, Prenses Sofia’nın ayaklı folyo balonu ile misafirlerinizi karşılayabilirsiniz. Mor, lila, pembe ve beyaz tonlarda kullanacağınız çiçekler partinizi zenginleştirir. Hazırlayacağınız masayı uzun ve gösterişli bir kraliyet masası gibi dizayn edebilirsiniz. Sandalyelere bağlayacağınız tüller, uzun şamdanlar, masaya serpeceğiniz inciler, boncuklar ve çiçek yaprakları temanızı tamamlar. Doğum günü sahibi Prenses Sofia kostümü içinde mutlulukla gülümserken, arkadaşlarını da minik taçlar, pırıltılı tokalar, el aynaları, oyuncak kılıçlarla mutlu edebilir. Ayakkabı ya da taç şeklinde kurabiyeleri, inci çikolataları ikramlarınızda kullanabilirsiniz.

3. Hello Kitty: Temanızı dünyanın en çok sevilen kedisi Hello Kitty olarak belirlediyseniz, pembe ve beyaz ağırlıklı bir parti hazırlığı başlıyor demektir! Hello Kitty’nin kurdela tokası bu konseptte sizin en büyük yardımcınız olabilir. Hello Kitty temalı balonlar kullanabileceğiniz gibi, pembe, beyaz ve yeşil balonlara kendi hazırladığınız Hello Kitty tokalarından da takabilirsiniz. Çiçekli ve kelebekli folyo balonları süslemelerde kullanabilirsiniz. Kedilerin en sevdiği içecek olan sütü çilekli hazırlayarak Hello Kitty kurdelasını taktığınız minik şişelerde ikram edebilirsiniz. Partinizin yıldızı tütülü bir kostüm giyerek arkadaşlarına Hello Kitty tokaları, Hello Kitty yapbozları, Hello Kitty sabunlarını hediye edebilir.

4. Minnie Mouse Partisi: Minnie Mouse kız çocuklar için en çok tercih edilen temalardan biri. Konsepti pembe ve siyah ya da kırmızı ve siyah olarak düzenleyebilirsiniz. Giriş kapınız için siyah balonlarla dizayn edeceğiniz Minnie kulakları davetliler için güzel bir başlangıç olurken onlara Minnie kulaklı taçlar hazırlamanız da partinizin ortamını ısıtacaktır. Minnie temalı balonlardan faydalanabileceğiniz gibi, beyaz puanlı balonları da kullanabilirsiniz. Kızınız için Minnie kostümü tercih edebilir ya da belirlediğiniz parti rengine uygun olarak üzerinde beyaz puantiyeler olan pembe veya kırmızı bir tütü seçebilirsiniz. Minnie Mouse oyuncaklarından masa süslemenizde faydalanabilirsiniz. Cupcake standınız için kızınıza giyidirdiğiniz tütünün bir eşini kullanabilirsiniz. Minnie’nin fiyonklu tokasının yer alacağı çikolata topları ile ikramlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

13 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku