HİPP’in kozmetik ürünlerini çok severek kullanıyoruz. PEG-PARABEN gibi kanserojen petrol türevlerini içermiyor. İçinde alerjen bileşenler yok. Üretimini uzun uzun keyifle dinlediğimiz organik bademlerin özü içeriyor. Badem özü bebek cildi –bizim için de- için çok faydalı. Ciltte de çok güzel bir his bırakıyor. HİPP ürünlerinin hiçbiri renklendirici, koruyucu, allerjen fragranslar gibi süs amaçlı kimyasalları içermiyor. Sadece gerektiği kadar içerik var. HİPP yetkilileri buna “YOK konsepti” diyor: Yani HİPP kozmetik ürünlerinde “Gerektiği kadar çok, yeteri kadar az hammadde” kullanılıyor. İşte ürünler hakkında çocuklarla deneyimlerimiz:



El yıkama köpüğü: HiPP’in el yıkama ürününü çok beğendim. Köpük formunda çıkıyor. Çok hafif, kremsi bir köpük olduğundan elden durulanması çok hızlı. Eli de kurutmuyor. Anneler bilir, çocukların el yıkaması biraz sorunlu olabiliyor. O ellerinden bir türlü akıp gitmeyen jel sabunları hiç sevmiyorlar. Bu ise öyle değil. Ömer’in bir kaza nedeniyle serçe parmağına dikiş atılmıştı. O zamandan beri el yıkamaktan iyice soğumuştu. Bu üründe köpük ördeğin ağzından çıkıyor. Biz ona “Kusan ördek” diye isim taktık. Çocuklar buna çok gülüyorlar. Eğlenceli ve pratik olması, görsellik, deneyimdeki keyif ve eğlence doğru alışkanlıkları kazandırmada annelerin en büyük yardımcısı. Bizde de ürünün kalitesi ve kusan ördek esprisi çok kurtarıcı oldu ve Ömer el yıkamayla barıştı.



Banyo köpüğü: Hangi çocuk banyoda köpük keyfi yapmaktan hoşlanmaz? Daha önce çocuklar çok istese de içerdikleri kimyasallar nedeniyle içime sinmediği için alıp kullanmamıştım banyo köpüğü. HİPP banyo köpüğünü genel üretim prensiplerini bildiğim için güvenerek kullandım. Az bir miktar bile bolca köpük yapmaya yetti. Yani şişe öyle 2-3 kullanımda bitmiyor. Ayrıca içinde bir de üfleme çubuğu var. Çocuklar banyo yaparken onu batırıp üfleyip baloncuk yapabiliyorlar. Buna tabii ki bayıldılar :) Hem bebekler hem de çocuklar için banyo yapma alışkanlığını sevdirecek bir ürün.



Islak mendil: Bugüne kadar kullandığım en iyi ıslak mendil. Islak mendil konusunda zaten daha önce hiçbir markadan memnun kalmadığım için sonunda kağıt mendil ve su ikilisine dönmüştüm. Kimi çok kaygan ve kremli, kimi çok ağır kokulu geldi bana; kimi de elde parçalanıyordu. Hipp’in ıslak mendili gerçekten çok kaliteli. Kağıt havluyu suyla ıslatmışsınız gibi doğal ve kağıt elinizin altında parçalanıp dağılmıyor. Gereksiz bir koku, krem vs. yok. Gereğinden fazla bir kayganlık yok. Çocuklarımın ıslak mendille temizlendikten sonra hep popoları kaşınırdı. HİPP ile bu sorunu yaşamadık. Favori ürünlerimden biri oldu.



Güneş kremi: Yaz başladı. Çocuklar için güneş kremi seçerken binbir tane şeye dikkat ediyoruz. Ürünün kullanışlı olması, kaliteli olması çok önemli. Kimi kremler çok sağlıklı, mineral içerikli. Ancak sürmek için nerdeyse spatula lazım, o kadar yoğun. Kimilerinin kullanımı çok pratik, spreyli şişeleri, mis gibi kokuları var; ancak bunlarda renklendiricili, parfümlü, koruyucu maddeli ürünler oluyor. Bunların tümüne dikkat etmek gerek. HİPP’in güneş kremi de bu mineralli güneş kremleri gibi sağlıklı; üstelik de sürülmesi kolay. Çocuklar kendileri bile sürebiliyor rahatlıkla. Bu kremi hem ben hem de arkadaşlarım el birliğiyle sarışın, esmer, kumral, ve farklı yaşlarda çocuklarda denedik, her seferinde memnun kaldık. :) UVA ve UVB ışınlarından, güneşin meydana getirdiği hasarlardan çocuk cildini koruyor. Kolay emildiği için sürüldükten sonra beyaz film tabakası bırakmıyor. Suya dayanıklı. Nanopartikül ve oktokrilen (yani kimyasal filtre) içermiyor. Tavsiye ediyoruz :)

Güneş sütü: HİPP güneş sütü, güneş sonrası uygulamada güneşin ciltte yarattığı gerginliği ve hassasiyeti çok hızlı iyileştiriyor. Sürüldüğü anda rahatlama hissi başlıyor. Çocukları kremlerken güneş altında kalıp, güneş alerjisi olan ayaklarıma uyguladım. Ertesi gün kızarıklık ve tahriş hissi geçti. Bu ürün de diğer tüm HİPP kozmetik ürünleri gibi Peg-Paraben, parfüm, renklendirici, mineral yağ ve koruyucu içermiyor. Ben HİPP’in losyonu ve yağını hala bayılarak kendim de kullanıyorum. Güneş sütü de aynı kalitede, sürmesi kolay, dokusu hoş, kokusu natürel. Güneş kreminde olduğu gibi, güneş sütü de kimyasal filtre içermiyor.


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
1 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku