Sünger gibi hislerinizi emiyorlar. İnanamazsınız ama sizin ruh halinize göre değişiyor ruh halleri. Çünkü hepsini hissediyorlar ! Bu sorumluluğun da farkında olmalı ve bir an önce kendinizi toparlamalısınız. Çünkü bu bebeği dünyaya getirdiniz ve onun _en azından bir süre_ ihtiyacı olan yegane şey sizsiniz.

Bu büyük bir sorumluluk evet. Şimdiye dek aymadıysanız geçmiş olsun. Ama yapacak bir şey yok. Ona kendini güvende hissettirmeli, onu doyurmalı, sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da ihtiyaçlarını gidermelisiniz. (Burada nefes alabileceğiniz düşünceyi yeniden vurgulamak isterim : bu bağımlılık geçiyor… Yerini “bağlılık”a bırakıyor ☺)

Ayrıca çok güzel yanları da var böyle olmalarının… Kollarınızda kendilerini güvende hissettiklerini siz de hissettiğinizde o müthiş rahatlama duygusunun tarifi yok. Şahane bir iletişim ki böylesini bir başkasıyla yakalamak mümkün değil… Kimsenin sizi bu denli hissedemeyeceğinden, kimseleri bu kadar anlamak istemeyeceğinizden emin olun. Hüznünüzün aynı şekilde hüzünlendirdiği, huzur ve rahatınızın yine aynı şekilde etki ettiği, çok sevdiğiniz ve çok sevildiğiniz bir varlığı solumak, göğsünüzde uyutmak, korumak, kollamak… Eşsiz bir duygu.


Yazar : Fatma Akgün
5 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku