Tüp bebek başarı şansı hesaplanabilir mi?
Tüp bebek tedavisi, yardımcı üreme tekniklerinin en bilinen türlerinden bir tanesidir. Çeşitli ilaçlar ve prosedürlerin bulunduğu bu tedavi yönteminde spermin yumurtayı döllemesine ve döllenen yumurtanın rahme yerleşmesine yardımcı olunur.
Tüp bebek tedavisinin başarılı olmasında hamilelik bir ölçüt olarak düşünülse de başarıyı belirleyen dünyaya sağlıklı bir bebek getirmektir. Bu nedenle başarı şansının hamile kalmaktan daha fazlasını içerdiği söylenebilir. Bu yüzden başvuracağınız tüp bebek kliniğinin başarı oranlarını incelerken bu hususları göz önüne almanız faydalı olacaktır.
Tüp bebek tedavisinde elde edeceğiniz başarı şansı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Bunlar arasında yaş, daha önce yaşanan düşükler, önceki tüp bebek denemeleri, hormon seviyeleri, kısırlık nedeni, yaşam tarzı, genetik hastalıklar ve klinik seçimi gibi pek çok faktör yer almaktadır. Bu nedenle tüp bebek tedavisinin kesin olarak başarı sağlamadığının farkında olmanız gerekir. 
Bununla birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı şansınızın ne olduğuna dair bir tahmin elde etmek için Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama Aracımızı kullanabilirsiniz. Bu araçta tüp bebek tedavisiyle hamile kalma şansınızı anlamanıza yardımcı olmak için kişisel verileriniz temel alınır. Hesaplama aracının güvenilir tahminler sunabilmesi açısından bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girdiğinizden emin olmanız gerekir. Bu araçta eşinizin ve sizin özellikleriniz ile gördüğünüz tedaviler değerlendirilir ve bu bilgiler kullanılarak başarı oranınız, yüzde olarak karşınıza çıkar.
Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama Aracı, uzmanların dikkate aldığı faktörleri değerlendirdiği için genel bir tahmin sunar. Ancak bu araç sizi kişisel olarak tanımadığı için tüp bebek tedavisinde, hesaplama için sorulan sorulara aynı yanıtları vermiş farklı çiftlerde gerçek hayatta farklı sonuçlar elde edilebilir. Kişisel faktörlerin yanı sıra seçeceğiniz uzmanın, kullanılan tekniklerin ve deneyimin ve klinik süreçlerin tüp bebek başarı şansını etkileyeceğini unutmamanız gerekir. Aşağıdaki linke tıklayarak tüp bebek tedavisindeki başarı şansınızı hesaplayabilirsiniz:
https://www.bulenttiras.com/tup-bebek-basari-orani-hesaplama
Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama Aracını kullanmak için izleyeceğiniz adımlar şöyle olmalıdır:

  • Hesaplama aracına öncelikle yaşınızı girmeniz gerekecektir. Kadının doğurganlığı konusunda yaş faktörü ön plana çıktığı için tahmin yapılırken özellikle yaş konusu dikkate alınır.
  • Sonrasında kaç yıldır çocuk sahibi olmayı denediğinizi belirtmeniz gerekir. Bu sayede ne zamandır hamile kalmaya çalıştığınız ve canlı doğum yapıp yapmadığınız gibi bilgiler elde edilir. 
  • Tüp bebek başarısında Vücut Kitle Endeksi de önem taşıdığı için hesaplama aracına boyunuzu ve kilonuzu da girmeniz önemlidir. 
  • Daha önce yaşadığınız düşük sayısı da tüp bebek başarı şansınızın hesaplanmasında dikkate alınması gereken bir faktördür. Önceki başarısız tüp bebek denemesi sayınız için daha önce tüp bebek tedavisi gördüyseniz bunların sayısını belirtmeniz gerekir. Bu sayıya bağlı olarak tüp bebek başarı şansınız değişiklik gösterecektir. 
  • Kadının AMH ve FSH düzeyleri ise tüp bebek açısından önemli olduğu için bunları biliyorsanız belirtmeniz, tahminin doğruluğunu arttırmak açısından faydalı olacaktır. 
  • Tüp bebek başarı şansını etkileyen faktörler arasında kadın ve erkeğin yaşam tarzlarında en önemli faktör sigara olduğu için kadının ya da erkeğin sigara kullanımını belirtmeniz gerekir.
  • Erkekteki sperm sayısı 15 milyondan az ise yani sperm azlığı varsa bunu belirtmelisiniz.
  • Genetik hastalıklar da tüp bebek tedavisinde başarı şansını etkileyebildiği için genetik hastalığınızın olup olmama durumuna göre bu seçeneği yanıtlamalısınız.
  • Son soruda ise eşinizle aranızda akraba evliliği olup olmadığını cevaplamanız gerekir.
Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama Aracına girdiğiniz bilgiler sayesinde başarılı tahminler elde edebilirsiniz. Ancak bununla birlikte bu araçtan elde edeceğiniz oranların kesin sonuçlar göstermediğini unutmayınız ve tüp bebek tedavisinde başarı şansınızı öğrenmek için merkezimize başvurunuz. Umuda yolculuğunuzda size eşlik etmek dileği ile sağlıklı günler dileriz.(1)
 

0 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku