Çocukların beslenmesi ile davranışların ilişkisi hakkında çok önemli bir seminer!
Çocukluk rahatsızlıkları ile beslenme arasındaki saklı ilişkileri inceleyen, Doğan Kitap’tan çıkan Doğru Yiyecek Sağlıklı Çocuk kitabının yazarı Kelly Dorfman 1-2 Haziran’da İstanbul’da. Bu çok önemli seminer hakkındaki bilgileri Ayça Oğuş kaleme aldı.

Her anne baba çocuğunu sağlıklı beslemek istese de yanlış yönlendirmeler ve ısrarlar karşısında teslim olma sebebiyle birçok çocuk günümüzde krakerler ve hazır keklerle büyüyor… Aslında bütün çocuklar yemek seçmez. Onlara yalnızca yemelerini istediğiniz sağlıklı besinleri verirseniz, sağlıklı gıdalar tüketirler. Ama bir kez tatlı ya da tuzlu gıda verilen çocuk, istemeden kötü bir alışkanlık geliştirmeye başlar. Evde abur cubur varsa çocuk akşam yemeği yemeyi reddebileceğini ve istediği yiyeceği elde edene kadar çığlık atabileceğini hemen öğrenir. Kelly Dorfman “Çocuğunuzun yemesini istemediğiniz hiçbir yiyeceği evde bulundurmayın.” diyor. Bu etkinlik ve kitabı hakkında bloggerlar olarak Hürriyet Aile'nin organizasyonuyla Kelly Dorfman ile bir araya geldik.



Kitapta bahsi geçen, seminerde de yer alacak içeriklerden bazıları şu soruların cevaplarını içeriyor: Yedikleri çocuğunuzun davranışlarını etkiler mi? 
 Aşırı şeker tüketimi neyi tetikler? Sık tekrarlayan kulak enfeksiyonlarının nedeni gıda alerjisi olabilir mi? Çocuğunuzun yemek seçme nedeni çinko eksiliği olabilir mi?
 Tarım ilaçları ve GDO’lu besinler çocuklarda hangi semptomlara yol açar ?

Kelly Dorfman kitabında şu semptomları çözmek için ipuçları da veriyor: Kronik kulak iltihabı, ciltte sorunlar, egzama, yemek seçme, kronik kabızlık, mide ağrısı, ishal, gelişim geriliği, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, konuşma gecikmesi, öfke nöbetleri

Etkinlik detayları
Beslenmenin çocuklardaki etkileri; 1 Haziran 2013 Cihangir Yoga İstinye

Beslenme davranış, idrak ve sağlığı nasıl etkiliyor?
Kulak enfeksiyonları ile gelişim ilişkisi: Çocuğun gelişim sorunu ile gıda intoleransı/besin alerjisi ilişkisi.
Kulak enfeksiyonları, işitsel gelişim, gelecekteki dikkat sorunları.
Diğer beslenme sorunları: Farklı tip besin reaksiyonlarını anlamak.
Çocuklarda besin reaksiyonları ve ne yapılmalı?
Sentetik boyalar ve şeker çocukların davranışlarını ve ruh hallerini nasıl etkiliyor?
Beslenme ile kabızlık ve reflü ilişkisi: Gıda alerjisi/reaksiyonlar kabızlık ve reflüye nasıl sebep olur? Bağırsak kasları nasıl güçlendirilir?
Duyu Bütünleme Bozukluğu ve Yemek Yeme Davranışları: Sinir sistemi ve önemi. Stres hormonları yemek seçimini nasıl etkiler?
DBB ve çocukluk çağı obezitesi.

Kimler için: Ebeveynler, hamileler, çocuklarla çalışan eğitimciler, psikologlar, öğretmenler, çocuk doktorları Tarih: 1 Haziran Cumartesi 10.00-14.00
Ücret: 150 TL (Eş için %50 indirim)
Yer: Cihangir Yoga, İstinye
Tercüme: Tercüme yapılacaktır.
Bilgi ve kayıt için:[email protected]
Tel :Tel :0212.2771190

Yemek seçen çocuk;
2 Haziran 2013 Cihangir Yoga İstinye

Yemek seçen çocuk: Yemek seçmenin sebebi ve aileler bu konuda neler yapabilir?
Gluten neden sorun yaratıyor? Çölyak hastalığı ve çölyak hastalığı dışındaki gluten hassasiyeti. Glutensiz beslenme denemesi nasıl yapılır?
Yağlar ve beyin: Farklı yağ tipleri. Zorunlu yağ asitleri eksikliğinin semptomları.
Depresyon, anksiyete ve bipolar (manik depresif) bozukluklarda balıkyağı kullanımı.
Dispraksi hastalığı (hareket planlama noksanlığı): Motor hareket planlamanın öğrenme ve dil gelişimine etkisi. Dil gelişimi için fosfolipitler.

Kimler için: Ebeveynler, hamileler, çocuklarla çalışan eğitimciler, psikologlar, öğretmenler, çocuk doktorları Tarih: 2 Haziran Pazar, 10.00-14.00
Ücret: 150 TL (eş için %50 indirim)
Yer: Cihangir Yoga, İstinye
Tercüme: Tercüme yapılacaktır.
Bilgi ve kayıt için:[email protected]
Tel :0212.2771190

Önemli Not: Kontenjan sınırlı olduğu için kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacaktır. Kesin kayıt için ödemenin yapılmış olması şarttır. Her iki çalışmaya katılanlar için ücret 260TL’dir. Eş indirimi ayrıca geçerlidir.



Kelly Dorfman hakkında

Beslenme ve biyoloji konusunda mastır derecesi olan Dorfman, Doğru Yiyecek Sağlıklı Çocuk kitabının yazarı. Çocukluk rahatsızlıkları, davranış sorunları gibi pek çok konunun beslenmeyle ilişkisini araştıran Dorfman Amerika’da “Beslenme Dedektifi” olarak tanınıyor. Otuz yılı aşkın tecrübesiyle temel sorunları hızlıca ortaya çıkaran ve araştırmalara dayanan denenmiş stratejileri kullanan Dorfman, ebeveynlere olan desteğinde pedagog, psikolog, tıp doktorlarıyla yakın çalışmalar yapıyor. Lisanslı bir beslenme uzmanı olan Dorfman, Amerika’nın çeşitli bölgelerinde verdiği seminerlerin yanı sıra LivingWithout dergisinde köşe yazarı ve Huntington Post’ta blog yazarı.


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
2 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku