Bebeğiniz sebze yemekten hoşlanmıyor mu? O zaman bu kitap tam size göre!

Molfix, “Bebeklerin Mutlu Saati” konsepti altında, Prof. Dr. Benal Büyükgebiz’in danışmanlığında harika bir kitap hazırladı. Sitare Akdilek’in de katkılarıyla hazırlanan “Bebeklere Taptaze Sebze ve Meyve Suları” kitabında, sağlıklı içecek tarifleri ve çocukların sıvı tüketimi hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Üstelik harika bir de misyonu var bu kitabın; Geliri Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanıyor.

Kitabın lansman toplantısına kitabın içeriğine de destek veren bir çok ünlü anne ve anne blogger’lar katıldı. Party Kids’de yapılan etkinlikte, biz harika ikramları ve kitapta yer alan içeceklerin bazılarını tadarken, Prof. Dr. Benal Büyükgebiz de çocuklarda sıvı tüketimi hakkında önemli bilgileri bizlerle paylaştı.

Sebze ve meyveyi aslında tek bir besin grubu olarak değerlendiren Benal Hanım, sebze yemeyen çocukların annelerine bu konuda fazla endişe etmemelerini, sebze yemeyen çocuğun meyve yemesinin, ya da her iki gruptan bazılarını azar azar yemesinin yeterli olabileceğini söyledi. Sıvı alımının öneminin de altını çizen Benal Hanım, içeceklerin, sebze tüketimi için iyi bir alternatif olabileceğini söyledi.

Kitaptaki harika karışımlardan bazılarını tattık, gerçekten çok lezzetlilerdi:


Uyuyan Prens&Prenses


Ejderha İçeceği

Eve yeni aldığım ve henüz muzlu sütten başka birşey yapmadığım pratik meyve sıkacağı/mikser ne zamandır benden bir yaratıcılık bekler gibi duruyordu mutfak tezgahının üzerinde… Şimdi elimdeki bu güzel tarifleri hem çocuklarım, hem de onların viral enfeksiyonlarını sırayla geçiren ben ve eşim için hazırlayacağım. Çocuklarla birlikte önce yapacağımız tarifi seçip, sonra manava gidip alışverişini birlikte yapıp, sonra sebzeleri ve meyveleri birlikte yıkayıp bu karışımları birlikte hazırlayacağız, planım bu. Kaliteli zaman + kaliteli besin, daha ne isteriz ☺

Kimbilir belki biraz palazlanınca biz de ilginç karışımlar yaratabiliriz! Bu arada siz de Molfix’in www.facebook.com/molfix sayfasından kendi yaratıcı içecek tariflerinizi annelerle paylaşabilirsiniz.


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
1 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku