Malum artık çocukları internette büyütüyor, karınlarını internette doyuruyoruz. Gurme Bebek’in star anne şefleri ile yüz yüze gelmek için can atıyorduk. Nihayet geçtiğimiz hafta zoru başardık ve toplamda 30 kadar çocuğa annelik yapan anne şef/anne blogger bir grubu bir masa etrafında topladık.



Tahmin edersiniz ki ortalık yemekten geçilmedi :) Seda pırasa köftesi yaptı. Sebze sevmez Lado’ya pırasa kakalamanın en kolay yolu :)



Ayzen’nin efsane ev yapımı ketçabı benim anne cipsim ve avokado püremin yanında şerefli yerini aldı.



Anne şeflerimiz Örge Angın ve Ebru Tekfidan Binektaşı ile tanıştık. Sağolsunlar elleri boş gelmediler :) Örge’nin hurmalı topları, Ebru’nun tam buğday unundan poğaçası büyük sükse yaptı.




Küçük gurmeler etkinliğe renk ve ses kattı! "Anneeeeeee..." çığlıkları olmasa zaten büyük bir boşluk olurdu. Küçük gurmeler artık bebek olmadığı için, "Gurme Bebek" yerine "Gurme Sıpa" önlüğü taleplerini bir kenara yazdık :P


Gurme Bebek’e katkı sağlayan çok sayıda anne şef var. Bu ilk etkinliğimizdi. Yıl boyunca sizlerle bir araya gelmek için bol bol etkinlik yapmak niyetindeyiz. Tabii evdeki Gurme Sıpalar izin verirse :)



Kış aylarında en çok soğuk algınlığı belimizi büküyor. Etkinliğin bir de yıldızı vardı. Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi ve çocuk hastalıkları uzmanı Gülsen Meral’den harika bilgiler aldık. Gülsen Hocayı ağzımız açık dinledik. Dedikleri yaparsak bu kış bizim yavrular yatağa düşmez :) Sitede uzman görüşlerinde Gülsen Meral’den edindiğimiz bilgilere sık sık yer vereceğiz ama buraya da bir kaç not eklemek istedim.

Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi ve çocuk hastalıkları uzmanı Gülsen Meral'den notlar:

- Hasta çocuk iştahsız olur. Zorlamamak gerekir. Protein ve sıvı ağırlıklı beslenmelidir.
- Su en iyi öksürük şurubudur. Çocuklara en az 2 yaşına kadar öksürük şurubu verilmemelidir.
- Paketli-hazır gıdalar bağışıklık sistemini olumsuz etkiler.
- Soğuk algınlığında en önemli kural burnu açık tutmaktır. Evinizi 20 derecenin altında tutarsanız çocuğunuzun burnu tıkanmaz. Öksürük de kesilir.
- Sarımsak çok güçlü bir antiviraldir. Soğuk algınlığı geçiren çocuğa sarımsaklı yoğurt ya da yemiyorsa sarımsaklı yoğurtlu mantı yedirebilirsiniz.
- Soğuk algınlığında zerdeçal, rezene ve bal çayı yapılabilir.
- Adaçayı ve ıhlamur öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.
- Günde 3-4 ceviz balığın yerini tutar.


Yazar : Esra Sert
2 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku