Ete başlamamızın 10. günü ev yapımı yoğurta da başladık. Bu aralıkları doktorumuz tayin ediyor. Anneler bilir, evde yoğurt yapmak bir stres. Tutacak mı tutmayacak mı, ekşi mi olacak, çok mu sulu olacak, oğlum acaba sevecek mi???
 
Ben yoğurt makinesi kullanıyorum. Daha önce kızım yoğurda başlarken almış ve memnun kalmıştım. Makinesiz de yoğurt mayaladım, o da aynı şey aslında ama bunun minik porsiyonluk cam kapları, kutusu vs. çok pratik. Benim yaptığım yoğurt her zaman biraz ekşimtrak oluyor ama ben tadını beğeniyorum. Aradan 2 yıl geçtiği için nasıl yaptığımı unutmuşum, tamamen içgüdüsel olarak hazırladım yoğurdu, fena da olmadı.
 
Yarım litre organik sütü bir taşım kaynattım ve ılınmaya bıraktım. Parmağımı içinde bir süre tuttuğumda elim yanmayacak bir ısıya gelmesini bekledim. Sonra bir tabağın içinde bir çorba kaşığı tam yağlı yoğurdu ezdim ve bu sütten bir miktar üzerine ekleyip kaşıkla iyice karıştırdım. Son olarak bu karışımı tenceredeki süte kattım ve iyice karıştırdıktan sonra makinenin kaplarına boşalttım. Genelde çok yenmediğinden kapları yarımşar yarımşar dolduruyorum ki ziyan olmasın. Açılan bir kabı da bir daha kullanmıyorum. Makinenin saatini 12 saatte bırakmışım, herhalde doğrudur diyerek yine 12 saate kurdum. Akşamdan koyduğum yoğurt ertesi sabah hazır oldu böylelikle.
 
Benim tarifimle yoğurt oldukça katı ve hafif ekşi oluyor. Ömer çok bayıldı diyemem, ilk seferinde bir kısmını ağzından tükürdü. Ancak ikinci seferinde yarım kabın oldukça büyük bir kısmını yedi. Bir süre sade olarak vermeyi sürdüreceğim ama eğer sevdiremezsem meyve püresi katarak deneyeceğim.
 
10 gün sonra oğluma muhallebi yapacağım. Herhalde en çok onu sevecek diye düşünüyorum. Hep birlikte göreceğiz!


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
2 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku