Kahvaltıya başlayalı 3 günümüz doldu. Artık içindeki malzemelere alerjisi olmadığını anladığım için yeni bir gıdayla tanıştırabilirim oğlumu dedim ve buzlukta kalan son birkaç anne sütü poşetinden birini çıkarıp muhallebiyi hazırlamaya koyuldum…
 
Muhallebi aslında çok basit birkaç malzemeyle hazırlanıyor. 2 ölçek süt, 1 ölçek su, 1 çorba kaşığı pirinç ununu kaynatıp daha sonra biraz pekmez veya meyve püresi ile tatlandırıyorsunuz. Ben organik pirinç unu aldım. Sonradan öğrendim ki bunun da tamı varmış. Bir dahaki sefere onu alacağım. Anne sütüyle hazırladığım muhallebi önce çok sulu oldu. Ben de biraz daha pirinç ununu soğuk suda ezip içine kattım ve yeniden kaynattım. Kendi sütümle hazırladığım muhallebinin tadına bakmak garip bir duyguydu gerçekten, ama tadı hiç de fena değildi :)
 
Oğlumu artık ablasının mama sandalyesinde besliyorum. Arkasındaki mandalı çekince biraz geri yattığını farkettim, bu da onu beslerken işimi oldukça kolaylaştırdı. Çünkü Ömer hala yerken yemeğini istemeden ağzından çıkarabiliyor. Muhallebiyi akşam banyosundan 1 saat önce verdim, sorunsuz bir şekilde yedi. Banyo sonrasında da her zamanki gibi mamasını biberonla verdim. Acaba daha uzun uyur mu diye bir ümidim vardı ama yine de gece 00:00’a doğru uyanıp biraz süt aldı. Galiba benim oğlum geceleri beslenmekten vazgeçemeyecek kadar obur! Onu daha fazla beslemekle beslememek arasında gidip geliyorum. Arada bir kustuğu için yediklerinin fazla geliyor olduğunu da düşünüyorum çünkü.
 
Şu an itibarıyla oğlum sabahleyin kahvaltı, öğlen sebze çorbası, akşamüstü yoğurt, meyve püresi ve akşam muhallebi öğünlerini alıyor. Bundan sonrası artık bu katı gıda öğünlerini çeşitlendirmek ve onu daha farklı ve besleyici lezzetlerle tanıştırmak… Onun beğenilerini, tercihlerini bundan sonra anlamaya başlayacağım herhalde. Ve o zaman da işim hem daha kolay, hem de daha zevkli olacak diye düşünüyorum.
 
Herkese mutlu günler, besleyici öğünler!


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
14 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku