Ömer’in hastalıklar dolayısıyla iştahı çok kapalıydı. Bu yüzden doktorumuzun söylediği gibi 6. ayın son çeyreğinde gece muhallebisine başlatamadım. Biraz gecikme oldu. Bu ay başı 7. ay kontrolünde ise artık kahvaltıya başlayacağımızı öğrenince, önce kahvaltıyı oturtup 3 gün bekledikten sonra muhallebiye başlamayı uygun gördüm.
 
Güne 06:00’da başlayan oğlum genelde 07:30’dan önce ilk sütünü içmiyor. Bu yüzden kahvaltısını da bu saatte verdim. Kızımın ilk kahvaltısında bebe bisküvileri kullanıyorduk ancak Ömer’in doktoru ekmek içi tercih etmemizi önerdi. Ben de göz kararı 2 Büyümek tost ekmeğinin içi, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı labne peynir (suda bekletilmiş beyaz peynir de olur), 2 tatlı kaşığı yulaf, biraz ılık günlük süt (varsa anne sütü tercih ediliyor) ve 1 ceviz kullandım. Önce yulafı blendırda un haline getirdim. Sonra cevizi ve biraz ılık sütü ekleyip yeniden çektim. Diğer malzemeleri ekledikten sonra kıvamı akışkan bir muhallebi olana kadar ılık süt ekledim. Tadına baktıktan sonra biraz daha pekmez eklemeye karar verdim.
 
Ömer kahvaltısının ilk kaşıklarını sorunsuz yedi. Ancak aralarda huysuzlanmaya başlayınca biraz su verdim. Birkaç kaşık yedikten sonra su verirsem daha güzel yemeye devam ettiğini fark ettim. Biraz tatlı ve katı olduğundan zorlandı galiba. Çeyrek kase kahvaltıdan sonra bir yarım saat bekledim ve her zamanki gibi 180 ml. süt hazırlayıp verdim. Bu sefer normal olarak sütünü bitiremedi ama kalanını da sabah uykusuna yatmadan verdim.
 
Daha sonra gaz çıkarırken biraz kustu. Sanırım ilk sefer olduğu için biraz ağır geldi ona. Bakalım bundan sonraki günler nasıl olacak. Takip edip ona göre miktarını ya da cinsini değiştirebilirim kahvaltı öğününün…
 
Sevgiler!


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
2 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku