Bugün Ömercik tam 6 aylık oldu. Sabah uykusundan sonra kendisini kangurusuna takıp anne-oğul doktorun yolunu tuttuk.
 
Doktor genel gelişimini gayet iyi buldu. Anne sütünün bir hafta önce bittiğini söylediğimde 6 ayın gayet iyi bir süre olduğunu, bundan sonra rahat etmemi söyledi. Bir güzel haber de beklediğim üzere katı gıdalara başlıyor olmamızdı. Minnoş aşısını olur olmaz onu paketleyip eve geldim. Site içinde biraz yürüyüş yapıp, ağaçları elleyip hava aldıktan sonra eve geldik ve ben hemen hazırlıklara başladım.
 
İlk 3 gün için sebze çorbamız patates, havuç ve irmik ile hazırlanacakmış. Doktorumuz ayrıca içine tereyağı veya zeytinyağı ile biraz tuz ilave edebileceğimi de söyledi. Bunların miktarlarını belirtmediğinden, ben  göz kararı yarım patates, yarım havuç, biraz su ve 2 çorba kaşığı irmik koydum. Sebzeleri hemen haşlanmaları için minik minik doğradım. Benimki biraz koyu olduğundan koyuldukça içine azar azar kaynar su ekleyerek kıvamını ayarladım. Ne çok koyu ne de sulu olmamasına dikkat ederek muhallebiden biraz daha sulu bir hale getirdim. Tereyağı ve tuzunu da ekledim.
 
Ömer’in zaten öğle öğünü saati gelmişti ve karnı iyice acıkmıştı, ama ben bu kadarını beklemiyordum. İlk kaşıktan itibaren bir mutluluk bir mutluluk! “Namnamnamnam” diye yalanarak ağzındakileri yutuyor, sonra çatık kaşlarla gözlerini kasede yeniden doldurulan kaşığa dikiyor, kaşık ağzına yaklaştığı anda (kocaman açıyor diyemesem de) ağzıyla onu yakalamak için yanpirik bir hareket yapıyor, sonra da başlıyor yeniden “Namnamnamnam!” diyerek yutmaya. Gerçekten olağanüstü şeker bir sahne… Bir anne için bebeğinin böyle iştahla ve mutlulukla yemek yediğini görmek ne tatminkar bir duygu. O yedikçe ben doyuyorum sanki… Kızımın ilk sebze çorbasını 5 aylıkken vermiştik ve ona kabak, havuç, patates vermiştik. Hiç beğenmemişti. O tecrübenin üstüne Ömer’inki bayağı bir sürpriz oldu tabii.
 
Neredeyse yarım kaseye yakın çorba içtikten sonra geğirip ağzını sımsıkı kapayınca Ömer’in doyduğunu anladım. Doktor katı gıdalara başlandığında mutlaka su vermeye başlamamızı öğütledi. Bu yüzden çorbanın üstüne bir miktar su verdim. Öğle uykusuna 45 dakika vardı ve sütünü biraz bekleyip yatmadan vermeyi uygun buldum. Normalde 200 ml’ye yakın mama içerken bugün 140 ml mama içti. Bence çok bile içti o kadar çorbanın üstüne.
 
Bugünlük bu kadar…Birkaç hafta içinde yeni yeni yiyeceklere başlıyoruz. Heyecanla bekliyorum.


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
9 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku