Biz etobur bir aileyiz. Eşim de, ben de, kızım da kırmızı eti çok seviyoruz. Zeynep elinde olsa günde 3 öğün et yiyebilir. Bugün anladım ki soyaçekim işliyor, bizim oğlan da ciddi bir etobur olacak.
 
Sebze çorbasına başlayalı 10 gün oldu. Çorbasını 2 günde bir yapıyorum ve her seferinde patates, havuç ve irmiği sabit tutup farklı bir yeşil sebze ekliyorum. Bugüne kadar ıspanak, fasulye ve brokolili sebze çorbaları yaptım. Bazen 2 yeşil sebze de kattığım oldu. Ömer bu arada ciddi bir bronşiyolit geçirdiği için hiç katı gıda almadığı günler de oldu. Biz de çorbaya başladığımızın 7. günü etsuyunu ekleyecekken bu süreci biraz uzatmak zorunda kaldık.
 
Nihayet bugün bir parça kuzu incik alıp haşladım ve çorbasını bezelye ile bunun suyuna hazırladım. Etinden de bir miktar koydum. Tadı gerçekten de güzel oldu. Ömer de hala iştahı tam açılmamış olsa da yarım kaseye yakın çorba içti. Artık kaşığa ağzını açarak bekliyor, hala biraz döküp saçıyoruz tabii, bir de kaşığı yakalamaya tutmaya çalışmasa daha kolay olacak işimiz.
 
Bir alışveriş merkezindeki çok şubeli bir çocuk mağazasından “dipper” gibi bir şey buldum. Çocuğun tutması için bir sapı, ve diş kaşıyıcı gibi bir ucu var. Ucunda olukları da var. Yemek yedirirken bunu da yemeğin içine batırıp Ömer’in eline veriyorum. Kendi kendine yiyor bir şekilde bununla. Hem de dişlerini kaşıyor. Bir tür “ilk çatalım” mantığında bir ürün. Bizim hoşumuza gitti.
 
Ufukta yoğurt ve muhallebi var. Bekle Ömer daha yeni başlıyoruz.


Yazar : Seda Sümer
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
3 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku