Birçok yiyecekte olduğu gibi balığın da ek besinlere geçişten itibaren erken aylarda tanıştırılması (7-8. Ay) ve sıkça menüde bulundurulması, bebekler tarafından kabul edilmesini kolaylaştırır ve çocukluğa geçişte bunu bir sorun hale gelmesini engeller.

Öncelikle tüm yiyeceklerde geçerli olduğu gibi, çocuğunuzun bir yiyeceğe alışması ve onu sevmesi için o yiyeceği 10-20 kere görmesi, aile sofrasında sıkça tüketildiğine şahit olması gerekir. Balık, diğer gıdalara göre yetişkinler tarafından da daha az tüketildiğinden, çocukların ona alışmalarının diğer besinlere göre daha fazla zaman alması çok doğal.

Unutmayın ki 2-3 yaşlarında çocuklar birçok yiyeceği reddetmeye başlarlar. “Yemek seçme dönemi”nde çocuğunuzun balığı reddediyor olması, ila ki balığın tadını sevmiyor olduğu ve hiçbir zaman sevmeyecek olması anlamına gelmeyebilir.

Birçok çocuğun balığı sevmemesinin sebebi kokusu. Çocuklar lezzetleri algılarken tatları, kokuları ve görüntüleri bir arada değerlendirirler, onların minik birer gurme olduğunu aklınızdan çıkarmayın ☺ Kokuyu saklamanın en iyi yöntemlerinden biri balığı pişirirken limon, sarımsak, defne yaprağı ile çeşni katmaktır.

Balıklar diğer etlerden farklı olarak bütün halinde sergilenir. Çocuğunuz balığın kafasından, kuyruğundan ve ona bakan gözlerinden rahatsız olabilir. Eğer sisin çocuğunuzda da durum böyleyse, balığı servis ederken fileto ya da parmak dilimler şeklinde hazırlamanız kurtarıcı olacaktır.

11 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku