18 aylık oglum ek gidaya gecemedi

rpcd
Mesajlar: 1
Kayıt: 09 Eyl 2020, 12:39

18 aylık oglum ek gidaya gecemedi

Mesajgönderen rpcd » 09 Eyl 2020, 12:42

...Ek gıdaya gecemedik, emzirmeyi bırakmalı miyim?
Ek gıdaya gecemedik, emzirmeyi bırakmalı miyim?
Merhaba oglum 18 aylık. Ek gidaya gecemedik. Gitmedigimiz dr kalmadi sanirim. Herkesin farklı görüşü var, bir sonuca varamadık. Oglum sadece 1ay ek gıda aldi sonra sanirim tiksindi ve 7 aylıkken asla yemek istemedi. Zorlamak istemedim ama özellikle kaşıkla hiçbir sey yediremiyorum. Kendisi önüne koyduğumda begenirse (belki makarna ,patates kızartması) az bir sey yiyor. Cok yemesini beklemiyorum zaten. Ama asla besleyici bir sey yemedi bugüne kadar. Nerdeyse hiçbir yemeğin tadini bilmiyor. Biraz meyve yiyor sadece. Yutmasinda/cignemesinde herhangi problem yok. Çoğu kişi 'benimki de yemiyordu memeyi kesince yedi' dediği için acaba bıraksam mı diye düşündüm. Cunku geceleri nerdeyse artik yarim saatte 1 kalkıyoruz. İkimizinde hayat kalitesi dustu bence. Boyle sorunlar yaşayan var mı bunu da merak ediyorum. Demir o cikti surup aliyor. (İştahsızlık yapar biliyorum ama oglum hicbir zaman iştahsız olmadi, yemeyi reddetti). Yemek istediğinde kendisi yiyor ben yediremiyorum.

Placebo
Mesajlar: 1
Kayıt: 26 Eki 2020, 19:03

Re: 18 aylık oglum ek gidaya gecemedi

Mesajgönderen Placebo » 26 Eki 2020, 19:32

Merhaba,
benim erkek bebeğim de şuan 14 aylık oldu ve benzer sorunları biz de yaşıyoruz. 5,5 aylıkken elma ve yoğurt tattırmışlığımız vardı ama doktorumuza danışmadan vermeyelim dedik. 6. ay ile birlikte yoğurt, muz, avokado gibi basit yiyeceklerle başladık ama iştahlı kabul etmedi, neredeyse hiç yemedi, biz de doktorumuza danışıp henüz erken olduğunu düşünüp sürece ara verdik. bu süreçten itibaren 12. aya kadar ara vererek denedik çünkü üstüne gidip olayı inatlaşmaya dökmek istemedik. 1 hafta denedik, kabul etmeyince 2 hafta ara verdik.
bu arada 2 doktora gidiyoruz düzenli olarak. bir tanesi kilosunun %3 persentil altında olduğu için takviye edici gıda (arı sütü & devam sütü) verdi, bunları da kabul etmedi, arı sütünü bazen onu da elimizle veriyoruz.
sizin de dediğiniz gibi kaşığa karşı inanılmaz bir tepki var, kesinlikle kabul etmiyor ve kafasını çeviriyor.
bebeğimiz canı isterse 1-2 fiyonk makarna, 3-5 pilav tanesi, 1-2 parmak patates, ekmek, gevrek, salatalık, biber, havuç yiyor. bunların da hepsini aynı anda değil. öğlen pilav mesela, akşam da patates. sabahları biber ya da salatalık.
bugüne kadar hazır mama denedik sevmedi,
tarhana verdik biberon ile 1-2 defa içti,
doktorumuz tarhanayı kızartın dedi, sevmedi.
kaşık ile herhangi bir yemek kesinlikle yediremiyoruz.
et, yumurta, çorba ya da yediğimiz her gıdadan verdik hiçbirini kabul etmedi.
gün içerisinde tepkisiz kabul ettiği kuş üzümü, üzüm, kavun, mandalina, dut kurusu, ceviz.
geceleri bizim bebeğimiz de 2 saatte bi uyanıyor ve artık uyku kalitemiz de düştü, meme ile beslenmesinden dolayı rahalıkla dışarı da çıkamıyoruz.
gittiğimiz doktorlardan biri "oğlunuz picky eater" yani mızmız yiyici. cam kenarında araba seyrederken ya da suyun içerisinde yemek yer ayrıca 4 yaşına kadar da bir şey yemeyecek kasmayın ama 4 yaşından sonra da yemek yemesini durduramayacaksınız dedi. bu arada aynı doktor boyu uzadığı, baş çevresi geliştiği, 12 aylık yürüdüğü ve 8 dişi çıktığı için gelişiminde herhangi bir sorun olmadığını söylüyor.
sonuç olarak bu gıdayı olayını nasıl çözeceğiz biz de bilmiyoruz, gece emzirerek uyutmak ya da demir hapı kullanıyor olmak acaba bu iştahsızlığı tetikler mi? allah başka dert vermesin bizlere fakat başka çocukları iştahlı görünce her ebeveyn üzülüyor maalesef. bu konuda görüş ya da fikri olan varsa yardım lütfen.

Sacdem
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Kas 2020, 19:43

Re: 18 aylık oglum ek gidaya gecemedi

Mesajgönderen Sacdem » 07 Kas 2020, 19:52

Sevgili annelerim. Benim naçizane tavsiyem öncelikle bebeklerinize uyku eğitimi vermenizdir. Yazan annelerimin ortak diğer sıkıntısı uyku olduğunu gördüm. İnanın ki uyku sorunu bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Kim bilir yemek sorunu da bundan kaynaklanıyor olabilir. Denemenizde fayda var. Hem sizin psikolojiniz hem de bebeğinizin sağlığı için çok önemli. Bir uyku danışmanından yardım almanızı öneririm. (Kaldı ki hiç bir uyku danışmanıyla uzaktan yakından tanışıklığım yok, sadece bir anne olarak yazıyorum bunları.) Umarım sorununuza çare olur.

Aychoo
Mesajlar: 1
Kayıt: 23 Kas 2020, 14:52

Re: 18 aylık oglum ek gidaya gecemedi

Mesajgönderen Aychoo » 23 Kas 2020, 15:00

Merhabalar, hesaplanandan birkaç hafta önce doğum oldugu icin bende birçok şey icin bekleyerek ilerlemek istemiştim. Ek gıda da 6. Ay dolmadan hic denemeler yapmadım. 6. Ay olduğunda da 1-2 deneme yaptık ama cok başarılı olmadı. Deneme tadımları yapmıştık. Ama 7. Ay sonları 8. Aylarda neredeyse hic kaşık ağzına istemiyordu. Dr’una söylediğimizde ise bizim 4. Ayda Demir ilacına başlamadığımızı farketti.. haberimiz yoktu. Daha sonra kandaki vitamin değerlerin düşük olması nedeniyle iştahsız olabileceği düşünülerek tüm kan tahlillerini yaptırdık. Akabinde evet değerler düsüktü ve aynı anda Demir ilacına başladık. Demir ilacı ile değerler yükselmeye basladı ve iştah açıldı.. bu dönem hem diş çıkartma dönemi oldugu icin bazen yine kaşık görmek istemiyor o iki dönemi ayırt etmekte size düşer.. ama vitamin değerlerine baktırın, kansızlık vs hepsi iştahsızlık yapıyor.


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir