2,5 yaşındaki oğlum yemek çeşitlerini reddediyor,çözüm?

sewo
Mesajlar: 1
Kayıt: 15 Mar 2014, 16:45

2,5 yaşındaki oğlum yemek çeşitlerini reddediyor,çözüm?

Mesajgönderen sewo » 15 Mar 2014, 16:59

2.5 yaşında ikiz çocuklarım var.oğlumun biriyle yemek konusunda sıkıntı yaşamıyoruz,değişik şeyleri merak edip tatmak istiyor ancak diğer oğluma çorba çeşitleri dışında neredeyse hiçbir sey yediremiyorum, çorbanın içinde bile çok çeşidi sevmiyor, et tavuk ve balık kesinlikle yemiyor.makarna ve pilavı yeni yemeye başladı onlarıda soslu yada çeşitli olursa yine yemiyor...kahvaltımız sadece yumurtadan ibaret...sütü çok seviyor sıksık süt istiyor vermesem kriz geçiriyor...günde yaklaşık en az 500-600 ml. süt içiyor...bu nedenle sürekli kanamalı bir kabızlığımız var...ne yapabilirim neolur bana yardım edin yol gösterin...

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: 2,5 yaşındaki oğlum yemek çeşitlerini reddediyor,çözüm?

Mesajgönderen Gurmebebek » 16 Mar 2014, 06:55

Merhaba, öncelikle kabızlık yazımızı veriyoruz ona bir göz atın. Her istediğinde süt vermeyin. Çünkü süt içerek karnının doyacağını biliyor ve yemediğinde arkasından sütün geleceğini de biliyor. Biraz zorlanacaksınız ama sert ve katı olmadan kararlı davranırsanız sütün gelmeyeceğine de tam olarak ikna olursa daha uyumlu davranacaklardır. Bir de zor bir dönemdesiniz 2 yaş sedromu denilen bu dönemle ki her bebiş mutlaka yaşar süresi ve şiddeti bebişten bebişe değişebilir. ama normal bir kişilik gelişimi dönemidir. Huysuzluk ve inatlaşmalar artar bu dönemde bebişinizin birey olma yolunda attığı ilk adımlardır bunlar çok endişelenmeyin.

Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak, ısrarla yemek istemediğinde yemeğini sonlandırmak ama siz yemeğinizi bitirene kadar devam edin ve bu sürede onunla ilgilenmeyin, talep ettiği şeyler için ben şimdi yemeğimi yiyorum ancak yemeğim bittikten sonra yapabilirim ve seninle ilgilenebilirim, senin yemeğinde burda seni bekliyor dilersen devam edebilirsin gibi cümleler kurun ve az yedi diye aralarda beslemeyin. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, Sizin sorununuz iştahsızlık da değil ama iştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen ve yemek seçen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünden de yararlanarak değişik şeyler yapın sevebileceği şeyler çıkabilir. Sevgiler.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: 2,5 yaşındaki oğlum yemek çeşitlerini reddediyor,çözüm?

Mesajgönderen Gurmebebek » 16 Mar 2014, 06:58

Burada da yeme alışkanlıklarını düzeltme ve düzenlemede uzmanlarımızın annelerimizin soruları üzerine verdiği cevaplardan oluşan çok faydalı bilgiler içeren yazılarımız var, mutlaka inceleyin. yemek seçen çocuklar için taktiklerde var :)

http://www.gurmebebek.com/index.php?id=693&page=1


“İştahsız Bebekler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir