acil yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm

berrin4334
Mesajlar: 4
Kayıt: 08 Oca 2015, 11:11

acil yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm

Mesajgönderen berrin4334 » 16 Nis 2015, 18:35

mrb lar yedi aylık oğlum var reflüsü ve gaz problemli bir bebekdi üçüncü ayında ağlamaları huzursuzluğu memleketteyken artı ultrasyon ve idrar tahlili sonucu sol böbrekde kalsiyum sütü tehsisikonuldu bol sıvı almalı denildi fakat biberon kabul etmedi kaşıkla denedim ağzı kiltledi resmen kafayı sağa sola savurdu şırıngaylada durum aynı dördüncü ayda gaz daha rahat çıkarmaya başlamışdı kusmalarıda yo denecek kadar azaldı ama mızmızlanmaları huzursuzluğu hiç azalmadı istanbul da dr götürdüm memlekette yaptırdığım tahlil sonuçları gösterdim ist dr da yeni tahlil istedi kalsiyum sütü oranı yuksek degil dedi ama ulrasyon çektirmedi yine su denildi ve ek gıdaları tuzsuz olacak denildi suyu döke saça vermeye çalışmama rağmen hiç mızmızlığı geçmedi bu arada yaklaşık bir ay önce iki dişimiz çıktı acaba huzursuzluğu bu yuzden mi derken iki hafta önce bezinde kan farkettim memlekette ki dr götürdüm kan idrar tahlilinde kalsiyum kreatin yüksek dedi ve karın ultrasyonu çektirdik sağ böbrekde de kalsiyum sütü var denildi ulrasyon çeken görevliye kalsiyum sütü ne dedim taşlaşmamış şekillenmemiş birikinti dedi dr sordum taşlaşabilirmiş suyu nasıl sevdirebilirim bilmiyorum sıvı alımı ile ilgili makelenizi okudum renkli suluk biberon şırınga herşeyi denedim olmuyor ve mızmızlığı hiç geçmiyor gezdiriyorum yok hoplat zıplat yok herkez ilk çocugun şımartıyorsunuz ailecek diyolar koy onune oyuncağı diyolar deniyorum oyuncak veriyorum ama bir oyuncağı bir dk bile tutmuyor fırlatıyor nasıl memnun edeceğmizi bilemiyoruz nasıl oyalacağımızıda şimdiye kadar dört dr götürdüm ama sonuç aynı beşiğin ded e uyuyumuyor çarşafta sallanarak allahtan annem yanımda ama gidince ne yapacağım bilmiyorum ve birazcık ev de teyze dayı varken çoookk azcık daha iyi yalnız kalınca iyice mızmızlanıyor lütfen ne yapmalıyım hangi dr götürmeliyimmmmmm

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: acil yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm

Mesajgönderen Gurmebebek » 17 Nis 2015, 05:39

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Diş çıkarma dönemi bebek için zor bir dönemdir ve bu dönemde huysuzluk, uyumama ve yemek istememe çok normal şeylerdir. Aşağıdaki diş çıkarma yazımıza mutlaka göz atın.

http://www.gurmebebek.com/bebeklerde-dis-cikarma--714

Doktorlarınız tuzsuz yemesini önermiş. Tuz zaten 1 yaşına kadar asla önerilmiyor. 1 yaşından sonrada önerilmiyor aslında. Bildiğiniz gibi yetişkin beslenmesinde bile önerilen bir şey değil. Şeker için de aynı şey geçerli. Tuz yazımıza da bir göz atın.

http://www.gurmebebek.com/tuz-cocugum-i ... -mi--23696

Sanırız bebişinizin sorunu için sadece su içmesi önerilmiş. Aslında su ve sıvı alımı her bebek için önemli. Ama bir çok anne normalde de su içirmekte zorlanıyor. Bize pek çok yakınma geliyor. Ama sizin özel bir durumunuz olduğu için durum daha zor haklısınız. Mutlaka içirmelisiniz. Çok zor biliyoruz ama stres yapmamalısınız. Sizin stresiniz ve endişeniz bebişinize mutlaka yansır ve onu da olumsuz etkiler ve işleri dahada zorlaştırır. Yazılarımızı okuduğunuzu söylemişsiniz. Sıvı tüketimi bölümümüzün tamamını okudunuz mu acaba? Aşağıda su içme alışkanlığı kazandırma yazımız var bu bölümden. Şırınga ilaç verirken çok zorlanılan durumlarda baş vurulan bir yöntem ama hak verirsiniz ki bebiş için pek de hoş bir durum sayılmaz. Pipet deneyin bir de

http://www.gurmebebek.com/su-icme-alisk ... mak-201665

Oyuncakla oynamaya gelince ayı itibariyle doğal dikkat sürelerine bağlı olarak çok normal bir durum. Bebişlerin kendi kendileriyle ve bir birleriyle oynama sanılandan daha büyük yaşlarda mümkün oluyor :)

berrin4334
Mesajlar: 4
Kayıt: 08 Oca 2015, 11:11

Re: acil yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm

Mesajgönderen berrin4334 » 18 Nis 2015, 17:26

Cvp için cokkk tsk ederim bütün gun tam uc aydir mizmizlanmasi normal mi iyilik hali bes d
k anca cok caresiz hissediyorum :-(

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: acil yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm

Mesajgönderen Gurmebebek » 20 Nis 2015, 04:17

Tabi karşıdan bir sıkıntısı olup olmadığına, karar vermek çok zor. Doktorunun önerilerine uymak her zaman en iyisidir. Tekrar geçmiş olsun.


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir