Ah bu kahvaltı

Nilka
Mesajlar: 21
Kayıt: 19 Kas 2014, 08:35

Ah bu kahvaltı

Mesajgönderen Nilka » 24 Nis 2015, 15:04

Merhabalar 9 aylık. Bir oğlum var şimdiye kadar ite kaka kahvaltı yaptırıyordum karışım hazırlayordum Yada yumlama tarzında hazırlıyordum fakat yaklaşık on gündür ne yapsam yapayım yemiyor hatta öğürüp kusuyor tabi bir daha baştan sarıyoruz bu arada uyku bastırıyor kahvaltı yapılamıyor ben enkaza dönüyorum resmen zaten yarım saati buluyor bir kahvaltı sonra bir güzel kusuyor diğer öğünlerde bir sıkıntı yok zaten az yiyor ama hiç olmazsa kusmuyor ne yapmalıyım çok korkuyorum bundan sonra bir daha yemezse yardım edin

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Ah bu kahvaltı

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Nis 2015, 07:14

Merhaba, evet kahvaltıyla inanın çok fazla annenin başı dertte :) Aynı şeyleri aynı şekilde mi hazırlayıp veriyorsunuz? Çünkü daha önce kusmuyordu ve diğer öğünlerde sorun yok demişsiniz. Her öğünde olsa öncelikle genel bir problem olmadığından emin olmak gerekir, diş çıkarma, hafifte olsa bir rahatsızlık (burun tıkanıklığı, boğaz kızarıklığı, midede hassasiyet, reflü vs. gibi) Bu tip küçük şeyler bebekleri hasta edecek kadar sorun olmasa bile yeme ve uyku düzenlerini tahminimizden çok daha fazla etkiliyor. Sadece kahvaltı dediğiniz için kahvaltıda herhangi bir değişiklik yaptınız mı?

Bunların hiç biri yoksa, yukarıda dediğimiz gibi kahvaltı sorun oluyor hep :) Biz size aşağıda bu konu ile ilgili genel bilgileri veriyoruz, okuyun. Üzerine tekrar konuşuruz gerekirse.

Kahvaltı genel

Kahvaltıda ilk akla gelen yumurtanın sarısı 8. ayda, beyazı ise 1 yaşından sonra öneriliyor. Zeytin için 10-12 ayı beklemek gerek. Buğday unu ve buğday içeren tüm ürünler 8. aydan sonra öneriliyor. Bal 12. aydan sonra başlanabiliyor. Geriye ne kaldı, tuzsuz ya da tuzu alınmış peynir, tereyağı ve pekmez 6. aydan itibaren verilebiliyor. Tahıl olarak da pirinç ve yulaf 6. aydan itibaren öneriliyor. Hangi tahıl olursa olsun, ilk baştan itibaren tam tahıl unları kullanmalısınız. Ancak bebişler büyüdüğünde bile anneler en çok kahvaltıda zorlanıyor ve bize çok fazla yakınma geliyor kahvaltı konusunda. Bu nedenle size bu süreçte faydası olacak genel bilgileri veriyoruz aşağıda.

Öncelikle, bu kadar çok annemizin kahvaltıda zorlanması biraz da kahvaltı anlayışımız ve alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Hatta bazı uzmanlar Türk tipi kahvaltının bebek beslenmesine uygun olmadığını söylüyorlar. Alışmasınlar mı? Tabi ki alışsınlar ve zaten eninde sonunda alışacaklar. Çünkü ailenin beslenme alışkanlıklarından etkileniyorlar. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür lafını da yanlış anladığımızı söylüyorlar. Kan şekeri vs. açısından sabah az da olsa bir şeyler yenmesi önemlidir, çok yemek gerekmez diyor uzmanlar. Bir Bebek veya çocuktan her sabah oturup peynir, zeytin, yumurta, bal/pekmez, tereyağı, ekmek vs yemesini beklemek pek doğru değil gerçekten. Örneğin yine uzmanlar, yulaflı bir elma karışımı çok yeterli ve iyi bir kahvaltıdır diyorlar. Yine muzlu sütte tek başına iyi bir kahvaltı seçeneği ya da yoğurtlu bir meyve karışımı da. Değişik omlet ve krepler, evde yapacağınız sağlıklı kek ve hamur işleri, patatesli kahvaltı tarifleri işinize yarayabilir. Sitemizin tarifler bölümünde bol bol tarif var. Sitemizin ana sayfa orta kısımda tarifler bölümünde kategorilerden kahvaltıyı seçip aratın. Bebeğinizin ayına, mevsime ve alerjik durumuna uygun olan tarifleri deneyebilirsiniz. Bunları dönüşümlü olarak verirseniz. Sürekli aynı şeyleri yemekten de sıkılmazlar.


“Kahvaltı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir